Івано-Франківськ

Стало відомо, де окупанти утримують українських військовополонених

У РФ облаштували табори й катівні для українських полонених бійців.

Стало відомо, де окупанти утримують українських військовополонених

Україна від партнерських правозахисних організацій отримала інформацію про місця розміщення українців, яких російські окупанти взяли у полон. Про це у Фейсбук повідомила омбудсмен з прав людини Людмила Денісова, пише ПІК.

“Приміщення слідчого ізолятора по Тульскій області (селище Комсомольський) звільнено під 100 українських військовополонених. З адміністрацією проведено ретельний інструктаж ФСБ, крім того, співробітники служби також розмістилися в установі для «роботи» з полоненими”, – написала вона.

Військовополонених ЗСУ утримують у колоніях Ростовської області. Для цих цілей розселили відразу дві пенітенціарні установи на півдні Росії – зараз це фактично концтабори для військовополонених та наповнюються за рахунок захоплених на полі бою українських солдатів.

“Контролем за військовополоненими займаються співробітники ФСВП, ФСБ, Росгвардії та секретні агенти з-поміж засуджених-активістів, багатьох з яких етапували з катівень інших установ виконання покарань”, – додала Денісова.

Для утримання українських військовополонених відведено «Вяземський концтабір» СІЗО-2 (у Вязьмі) УФСІН у Смоленській області. Його обладнують під проведення тортур та отримання дізнань із військовополонених. Українців утримуватимуть і в Малій психіатричній лікарні при СІЗО – відомій за межами росії катівні для «непокірних».

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено