Івано-Франківськ

Ексклюзивні синьо-жовті сукні пропонує дизайнерка з Богородчан, щоб придбати машину для ЗСУ (ФОТО)

27 квітня — Всесвітній день дизайну, що став професією в усьому світі потрібною та ще й дохідною.

 

Дизайнерка одягу Наталія Канюк з Богородчан пропонує ексклюзивні синьо-жовті сукні для благодійних фото сесій, аби зібрати гроші на машину для ЗСУ, повідомдяє ПІК.

Жінка пошила колекцію жіночих та дитячих суконь у барвах національного прапора і пропонує їх для благодійних фото сесій. Кошти від цих атракцій буде віддавати на машину для ЗСУ.

Про добру ініціативу жінка розповіла журналістці ПІКу.

279213917 4551910224910914 3518193439601483665 n scaled

«Ви зараз здивуєтеся, але за фахом я… технолог харчової промисловості. Тобто теоретично я мала би займатися приготуванням страв або випічкою. Але я зайнялася дизайном одягу. Мабуть це тому, що моя мама Оля чудова професійна швачка. 6 років тому, коли я була в декреті, вирішила пошити собі та донечці однакові платтячка, так званий «Family look» для фото сесії. Шити я вміла, але звісно, не так, я моя мама», — розповідає Наталія.

Сукні вийшли гарними. Свої фото з донькою жінка закинула в соцмережі та отримала багато схвальних відгуків і замовлень.

Так Наталія Канюк почала шити сукні. Допомагала їй мама. Вони разом шили сукні на замовлення – вечірні, весільні, випускні. Фасони пропонували замовниці. Та згодом Наталія захотіла пошити сукню за своїм дизайном. І вже перша спроба виявилася вдалою.

278573777 4551910221577581 1106938870066143686 n scaled

Далі було ще багато суконь. Жінка зізнається, що часто доводилося переробляти фасони, перешивати. Та ці невдачі — звичний робочий процес і формування смаку, вмінь і навичок.

Свої творчі роботи, нові колекції дизайнерка презентувала на показах в Києві та Одесі. Та й замовлень не бракувало. Словом улюблена справа Наталії розвивалася.

Коли ж розпочалася війна, жінка, як і мільйони українців, була вражена. Згодом почала шити для потреб ЗСУ балаклави і спальні мішки.

«Було важко морально, і я хотіла зробити собі подарунок. Пошила синьо-жовті плаття для донечок. Далі додалося плаття для мене. У обновах ми сфотографувалися», — продовжує Наталія.

Знову соцмережі, добрі відгуки і замовлення…весільних синьо-жовтих суконь, яких майстриня пошила вже 4.

Кілька днів тому Наталії написали волонтери-фотографи, з якими вона подружилася. Волонтери повідомили, що збирали гроші на авто для ЗСУ. Коштів ще не вистачає, аби зібрати більше, вони вирішили зробити фотосесії, а в Наталі просили сукні в оренду для фотозйомок.

Сесію провели. Згодом майстриня-дизайнерка ще й запропонувала благодійну фотосесію в її синьо-жовтих сукнях. Зйомки запланували на початок травня.

До сесії закликає долучитися усіх охочих. Оплата, благодійна, довільна: хто скільки може. Кошти будуть спрямовані для купівлі автівки для ЗСУ.

Насамкінець Наталія апелює до фотомоделей, фотографів та власників фотостудій з Прикарпаття, які можуть допомогти ще краще реалізувати її задум.

  • Звертатися з пропозиціями можна через соцмережі: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009922838365.

Сабіна Ружицька. Фото надалаНаталія Канюк.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено