Івано-Франківськ

У Празі з’явилася вулиця Українських Героїв

На вулиці розташоване консульство та посольство РФ у Чехії.
У Празі замінили навігаційні таблички на нещодавно перейменованій вулиці Українських Героїв, на якій розташоване консульство та посольство РФ у Чехії, пише ПІК з посиланням на сайт Посольства України в Чеській Республіці.

Зауважується, що нова таблиця також з’явилася на мосту Героя України Віталія Скакуна, який загинув при підриві Генічеського мосту для зупинення просування танкової колони російських військ. Міст тісно прилягає до консульського відділу Росії.

«Це також важливий символічний крок, яким Чехія дає чітко зрозуміти офіційним структурам росії, що стоїть на боці України й підтримує її боротьбу з окупантом», – прокоментував рішення мерії Праги Посол Євген Перебийніс, подякувавши всім причетним за внесення цієї ініціативи та її реалізацію.

У Посольстві повідомили, що ідею про перейменування частини вулиці Коруновачної, на якій розташовується посольство Росії, подала мерія району Праги 6, де лежить вулиця. Міські депутати підтримали пропозицію мера міської частини Ондржея Коларжа і проголосували за перейменування частини цієї вулиці на вулицю Українських Героїв, а мосту, що до неї прилягає, на Міст Віталія Скакуна.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено