Івано-Франківськ

Соуси і олії: до Тернополя переїхало підприємство із Запоріжжя

На виробництві зможуть працевлаштувати приблизно 80 людей.

Соуси і олії: до Тернополя переїхало підприємство із Запоріжжя

На Тернопільщину переїхало підприємство із Запорізької області. Це виробник майонезу, соусів та олії. Обладнання евакуйовували з лінії фронту. Про це розповів директор підприємства Дмитро Остапець, пише AGROtrend.

“Лінію для розливу олії вивезли з Гуляйполя. Зараз там ведуться бойові дії. Тепер ця лінія буде працювати в Тернополі роками. Ми сюди заїхали не тимчасово, а на постійній основі. Це буде повноцінне виробниче відділення нашої компанії у Тернополі”, – каже він.

Підприємець також розповів, що обладнання уже змонтували і працюють у тестовому режимі.

“Змонтоване відділення, у якому варять майонез і соуси. Це приготування напівфабрикату, з якого потім уже фасується майонез і соуси. Обладнання, яке фасує олію, вивозили вже у процесі бойових дій, люди ризикували. Найбільша складність була його демонтувати, розібрати, завантажити в машину і перевезти сюди”, – зазначив чоловік.

Вивезти вдалося і частину готової продукції, це приблизно 20 тонн олії. На нове виробництво шукають працівників, наразі є кілька – це люди, які евакуювалися з Гуляйполя. У Тернополі вони тимчасово.

“Підприємство заїхало до Тернополя на багато років, то ж працювати тут це має місцевий персонал, а не тимчасовий. Складність основна у фахівцях, вони мають бути кваліфіковані, а знайти саме таких – важко. Ну дуже критично для виробництва, якщо людина тимчасова і швидко покидає компанію”, – зауважує він.

Повністю запустити виробництво планують приблизно через тиждень. Водночас роботу у Запорізькій області припиняти не будуть.

До слова, на сьогодні на Тернопільщині вже працюють 29 підприємств з областей, де відбуваються бойові дії. Серед них швейні, машинобудівні, металообробні, харчові деревообробні та ІТ-галузі. Загалом надійшло 165 заявок від підприємств, які планують переїхати до Тернопільської області.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено