Івано-Франківськ

США обміняли свого піхотинця на російського льотчика: історія події (ФОТО)

Турецьке видання Daily Sabah називає обмін "найгучнішим звільненням під час керівництва Джо Байдена".

censor news middle8

Москва передала Вашингтону американця, колишнього морського піхотинця Тревора Ріда в обмін на російського льотчика Костянтина Ярошенка. Обмін відбувся в Туреччині, повідомляє “Українська правда”, пише ПІК.

“Тревор Рід був заарештований влітку 2019 року після того, як російська влада заявила, що він напав на офіцера, коли поліція відвезла його в поліцейську дільницю після нічної вечірки. Пізніше Рід був засуджений до дев’яти років ув’язнення, хоча його сім’я наполягала на невинуватості, а уряд США назвав його несправедливо затриманим”, – йдеться у повідомленні.

Історія російського льотчика є більш ганебною:

“Костянтин Ярошенко відбував 20-річний термін у федеральній в’язниці в Коннектикуті за змову з метою контрабанди кокаїну в США після того, як його заарештували в столиці Ліберії Монровії у 2010 році та екстрадували в США”.

Турецьке видання Daily Sabah називає обмін “найгучнішим звільненням під час керівництва Джо Байдена” та “угодою-сюрпризом” і зазначає, що вона є тим паче екстраординарною, що була укладена тоді, коли війна Росії проти Україною довела відносини зі США до найнижчої точки за останні десятиліття.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено