Івано-Франківськ

ОБСЄ закриває моніторингову місію в Україні: яка причина

Голова ОБСЄ Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід оголосили, що ОБСЄ вживає негайних заходів для закриття моніторингової

630 360 1617611494 727

Про це повідомляє офіційний сайт ОБСЄ.

У заяві представників ОБСЄ зазначено, що вони намагалася знайти способи для продовження мандата СММ, але позиція РФ не залишає іншого варіанту, як закрити Місію в Україні.

Це нелегке рішення прийняти. Ми розглянули всі можливі варіанти шляхом політичного діалогу з державами-учасницями для досягнення поновлення мандату Спеціальної моніторингової місії, але позиція РФ не залишала нам іншого вибору, окрім як вжити заходів для закриття Місії. Місія відіграла вирішальну роль у наданні об’єктивної інформації на місцях, сприянні припинення вогню та роботі над послабленням наслідків конфлікту для цивільного населення. Робота членів СММ (Спеціальної моніторингової місії) заслуговує на нашу вдячність“, – сказав чинний голова ОБСЄ Збігнєв Рау.

Він також запевнив, що ОБСЄ буде продовжувати свою діяльність в Україні відповідно до наявних зобов’язань ОБСЄ.

Польське головування продовжить співпрацювати з державами-учасницями, щоб вивчити альтернативи щодо майбутньої ролі ОБСЄ в Україн”, – додав він.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено