Івано-Франківськ

Міжнародні донори зібрали для України у Варшаві $6,5 мільярда

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що на Міжнародній донорській конференції, присвяченій збору коштів для постраждалої від війни України, зібрали 6,5 млрд

IMG 20220505 171526 944 scaled

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що на Міжнародній донорській конференції, присвяченій збору коштів для постраждалої від війни України, зібрали 6,5 млрд дол.

Україна планує не просто відновити те, що було зруйноване агресором, а прагне збудувати нову європейську країну, наголосив голова уряду.

Про це Шмигаль повідомив після завершення конференції 5 травня.

“Сьогодні у Варшаві зібралися справжні друзі України! Дякую організаторам Міжнародної донорської конференції: Прем’єрам Польщі Матеушу Моравецькому й Швеції Магдалені Андерссон. Мобілізували $6,5 млрд! Цінуємо допомогу Президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, Президента Європарламенту Шарля Мішеля й усіх наших партнерів”, – йдеться у повідомленні прем’єра.

Україна планує не просто відновити те, що було зруйноване агресором, а прагне збудувати нову європейську країну. 

“Кожен може допомогти збудувати свою частинку Країни Мрії – майбутньої України. Для цього ми створили Фонд відновлення України”, – нагадав Шмигаль.

Він додав, що разом з президентом Володимиром Зеленським місяць тому закликали європейські міста допомогти українським побратимам. Велика Британія зголосилась опікуватися відновленням Київського регіону. Данія взяла під патронат Миколаїв. Греція готова допомагати Одесі.

“Це хороший старт. Харків, Суми, Чернігів, сотні містечок і сіл України також чекають допомоги. І я точно знаю, вони її отримають. Разом переможемо ворога, захистимо світ і відновимо Україну!” – наголосив прем’єр.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено