Івано-Франківськ

Стало відомо, де зараз українська бабуся з червоним прапором, яку росіяни зробили своїм символом

Пенсіонерку Ганну Іванову разом з чоловіком вмовили евакуюватися в одну з лікарень Харкова українські воїни.

Стало відомо, де зараз українська бабуся з червоним прапором, яку росіяни зробили своїм символом

Українська бабуся, яка вийшла з червоним прапором назустріч українським військовим, і яку росіяни використовують для своєї пропаганди, скаржиться на російську армію за зруйнований дім. Її будинок у селі під Харковом обстріляли окупанти. Про це пише ПІК з посиланням на ВВС.

“Паршиво, що Росія пішла… з війною на нас. Дуже паршиво. Я не думала, що він так грюкатиме у нас” , – каже Ганна Іванова. 

Пенсіонерку не тішить навіть те, що вона стала знаменитістю.

“Краще б знаменитості не було, і війни не було”, – відповідає “бабуся з прапором”, як її назвали російські ЗМІ.

124600197 untitled.png

Як було насправді:

Декілька тижнів тому російська преса розтиражувала відео, на якому видно, як пенсіонерка виходить з воріт свого дому з червоним прапором із символікою СРСР. Насправді відео зняли і виклали в інтернет українські військові. Бабуся вийшла до них з радянським прапором, бо не зрозуміла, хто вони такі.

Українські солдати дали їй продуктів, а жінка намагалася від них відмовитися, кажучи “вам самим треба”. Один з військових забрав у неї червоний прапор і потоптав його ногами.

Згодом бабуся пояснила, що вийшла до військових, бо намагалася “помиритися” з ними червоним прапором, щоби вони “не громили” село та Україну.

Російські ЗМІ підхопили кадри з відео, на яких видно, як бабуся виносить червоний прапор з подвір’я, і зробили її символом нібито гостинної зустрічі армії РФ в Україні та несприйняття ЗСУ. Пропагандисти розповідали, що бабця мешкає в селі Дмитрівка на Київщині, але після звільнення села українськими підрозділами її начебто вивіз в Росію син.

124600205 tv075784498.jpg

Російська пропаганда створила міфологічний образ з української пенсіонерки. А коли українська влада знайшла бабусю і поговорила з нею, то у російських пабліках написали, що її захопило СБУ і змушує говорити неправду.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено