Івано-Франківськ

Стало відомо, в якому віці найчастіше народжують дітей прикарпатські жінки

Зокрема, найстаршими породіллями торік були дві 48-річні жінки, а наймолодших - 7 п’ятнадцятирічних дівчат.

На Прикарпатті більшість шлюбних пар обмежуються однією дитиною. Характерно, що із року в рік зростає народжуваність серед жінок старше 25 років. Такі дані подає Головне управління статистики в Івано-Франківській області до Дня матері, який в Україні відзначають кожну другу неділю травня, пише ПІК.

 

den materi scaled

“Зокрема, найбільш активною дітородною групою у минулому році були жінки у віці 25–34 роки, які народили більше половини малюків (60%). Середній вік матері при народженні дитини – 28 років”, – йдеться у повідомленні.

За кількістю багатодітних родин України, де вже виховується троє і більше дітей, Івано-Франківщина посідає четверте місце, після Вінницької, Волинської та Рівненської областей.

За даними обстеження умов життя домогосподарств, 92% жінок у віці 15 років і старші народжували дітей, серед них дві дитини народили 49% жінок, одну дитину – 36%, три і більше – 15%.

У 2021 році в області народилося 10,5 тис. немовлят, з них 5,5 тис. (52%) – хлопчики і 5 тис. (48%) – дівчатка. Дівчаток зазвичай народжується менше: на 100 новонароджених дівчаток припадає 109 хлопчиків.  За останні 5 років народжуваність на Франківщині зменшилась на 21,5%.

content mama i malysh1  econet ru

Довідково: на початок 2022 року на Івано-Франківщині проживало 712,5 тис. жінок або 52,7% – населення області. На кожні 100 жінок припадає 90 чоловіків.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено