Івано-Франківськ

73 день війни в України: злочини і втрати окупантів за ніч

Головне, що сталося в ніч з 6 на 7 травня 2022 в огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

d511a1f gettyimages 456023355 1

Ракетна атака на Миколаїв: з п’яти ракет збити вдалося одну

Російські окупанти обстріляли Миколаїв. Цього разу збити вдалось тільки 1 ракету, натомість 4 – полетіли в міст.

На щастя, ракети влучили у залізничний міст, який вже був зруйнований. Про це розповіли в Оперативному командуванні “Південь” ввечері 6 травня.

Протягом доби на Херсонщині та Миколаївщині ворог продовжував ведення бойових дій на зайнятих позиціях, особливої активності не виявляв. Водночас здійснив 5 ракетних ударів та обстріл системами залпового вогню “Смерч“, – повідомило командування.

Окрім того, окупанти атакували Одеську область ввечері 6 травня та випустили по ній 2 ракети. На щастя, люди не постраждали.

152672 1 large scaled

Росіяни заблокували виїзди з окупованих населених пунктів регіону

Окупаційні військовики РФ заблокували виїзди з тимчасово окупованих населених пунктів Півдня України. Також ворог намагається чинити провокації в прикордонних із Придністров’ям регіонах. Цими провокаціями є масовані інформаційні “вкиди”.

Про це повідомили в оперативному зведенні командування “Південь” за 6 травня. Наразі почала поширюватися інформація щодо нібито “підготовки наступу України” на квазіреспубліку Придністров’я. Мовиться про окуповану частину Молдови.

Проте в командуванні закликали не вірити у ці повідомлення. Також заспокоїли, що зараз на кордоні все спокійно.

“Кордон надійно захищено, нашими підрозділами не фіксувалося нестандартних ситуацій, що впливають на стан охорони кордон”, – підкреслили в ОК “Південь”.

 

738b8a2 .

Рашисти знищили музей Сковороди

У Харківській області російські загарбники знищили Національний музей Григорія Сковороди. Установу окупанти знищили прямим влучанням російської ракети у ніч проти 7 травня.

Снаряд влетів під дах будівлі, спалахнула пожежа. Вогонь охопив усі приміщення музею.

Внаслідок обстрілу поранення отримав 35-річний син директора музею, який залишився на ніч охороняти приміщення. Чоловіка витягли з-під завалів, медики діагностували у нього травму ноги та відправили до лікарні.

image 9 scaled

У Запоріжжі виявили російського льотчика-шпигуна

Поки на Запоріжжі тривають бої з російськими окупантами, у самому обласному центрі ворог намагається вести підривну діяльність. Ворог розраховує на своїх шпигунів та диверсантів, які повідомляють про ситуацію в місті та регіоні.

Як повідомили у Запорізькій ОВА, у місті було виявлено російського льотчика. Правоохоронці підозрюють чоловіка у шпигунстві.

Зокрема, зібрана інформація свідчить про те, що йому вдалося проникнути на територію України для проведення розвідувально-диверсійних операцій. Окрім того, росіянин міг коригувати ворожий вогонь.

630 360 1560689258 427

ППО збили 14 ворожих “Орланів”

Окрім ювелірної роботи авіації Повітряних сил на південно-східному напрямку, маємо чергові знищені БпЛА агресора.

6 травня протиповітряною обороною Повітряних сил та Сухопутних військ Збройних сил України відмінусовано як мінімум 14 безпілотників “Орлан-10”.

Goryt Makarov. Foto ilyustratyvne 800x445 1

У Пентагоні не підтвердили підбиття “Адмірала Макарова”

Про це на брифінгу розповів речник Пентагону Джон Кірбі 6 травня. Він заявив, що “бачив повідомлення про другий корабель“. Зокрема й про те, що у соціальних мережах говорилося, що це російський фрегат.

Ми спостерігаємо за цим весь день і ми не маємо інформації, яка б підтверджувала ці повідомлення“, – пояснив речник Пентагону.

Він вкотре пояснив, що США передають Україні дані розвідки для того, щоб вона могла захищатися від Росії. Проте запевнив – рішення про використання інформації держава ухвалює самостійно.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено