Івано-Франківськ

74 день війни в України: злочини і втрати окупантів за ніч

Розпочалася 74 доба героїчного протистояння українського народу проти російського окупанта.

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок 8 травня.

uvaga2802

Нічна повітряна тривога

О 2.14, 8 травня, повітряна тривога була оголошена майже у всіх областях України.

Вибухи чули в Одесі та Миколаєві.

Згодом повідомили, що над Миколаївщиною українські зенітники збили ворожу ракету. Росіяни випустили її зі стратегічного бомбардувальника

ed57936 gettyimages 1212625920

Росіяни “анонсували” обстріли у ​​Львівській та Волинській областях на 8 травня.

Загарбники заявили, що Україна нібито готує провокації на День пам’яті та примирення. І для цього завдасть ракетних ударів “Точкою-У” по місцях скупчення людей на Заході.

Це може означати підготовку таких ударів Росією.

630 360 1649476634 651

На Запоріжжі росіяни обманом і примусом намагаються організувати святкування 9 травня

Зокрема в Енергодарі відбирають у місцевих документи і обіцяють віддати саме 9 травня – у надії, що велика кількість українців збереться в одному місці та створить необхідну картинку для російських телеканалів. Також в Енергодарі перекривають рух у частині міста та виїзди з дворів. Свій парад в місті росіяни називають не парадом, а акцією “Безсмертний полк”.

У Кам’янці-Дніпровській окупанти змушують у понеділок прийти на роботу та взяти участь у параді.

Окупанти заборонили гасити лісові пожежі в Херсонській області

У Херсонській області горять ліси біля сіл Геройське та Іванівка. Жителям сіл загрожує смерть, бо російські окупанти забороняють гасити пожежі.

Про це повідомляє ПІК з посилання на голову Чулаківської сільської територіальної громади Олександра Мусієнка.

“Сьогодні відбувається величезна біда в нашій громаді і у всій Херсонській області, горять ліси безпосередньо біля сіл Геройське та Іванівка. Дуже боляче розуміти, що російські військові силою забороняють місцевим жителям гасити пожежу! Мені дзвонять сотні запитуючих людей, а що робити – згоріти або потонути”, – йдеться в повідомленні Мусієнка.

d22a766 gettyimages 1235400996

Втрати ворога

Українська авіація завдала ударів по російським позиціям на Зміїному. Противник зазнає відчутних втрат, як в «острівних силах», так і в морських суднах. «Байрактарами» знищено два катери рф, ще один – пошкодили.

ЗСУ на півдні України ліквідували 80 окупантів та вразили 120 ворожих цілей. При цьому 46 рашистів було ліквідовано лише на острові Зміїний, – ОК «Південь.

На Донецькому та Луганському напрямку українські війська відбили 9 атак ворога, звітує штаб ООС. За добу окупанти втратили 19 танків, 20 одиниць бойової броньованої техніки, 4 спеціальні броньовані автомобілі та 6 автомобілів. Підрозділи ППО України збили над Донбасом один ударний гелікоптер Мі-28Н та шість безпілотників «Орлан-10».

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено