Івано-Франківськ

Чому з’являється біль у суглобах?

Біль в суглобах з’являється на фоні розвитку багатьох захворювань.

wL5c9kuE

На такий неприємний симптом жаліється кожна друга людина віком 40-50 років. Це зв’язано з розвитком дегенеративних процесів в хрящовій тканині. Будова суглобу* доволі складна, тому потрібно детальніше розібратися в цьому питанні, щоб вибрати найкращий метод лікування.

Особливості будови суглобів

Суглоб – це рухоме з’єднання кісток, які розділенні між собою щілиною. Це допомагає їм рухатися з допомогою м’язів. Суглоби являються важливою частиною скелета. Вони беруть безпосередню участь в реалізації опорної та рухової функції.

Основні частини суглобів як кісткових сполучень:

  • суглобова сумка (капсула);
  • поверхні кісток, які зчленуються;
  • порожнина.

На внутрішній стороні капсули присутня оболонка, яка виділяє специфічну рідину – синовію. Вона змащує суглобову поверхню, що знижує тертя. Своєю чергою, кістки вкриваються хрящем, який має високу міцність і щільність. Також в складі суглобів присутні інші допоміжні елементи – різноманітні зв’язки, диски, меніски.

Причини болю

Основні причини болю в суглобах різноманітні:

  • Вікові зміни організму. З часом кісткова і хрящова тканина втрачає щільність і стає тоншою. Це супроводжується сильним болем, скутістю рухів. Також зменшується виділення синовії, тому суглобні поверхні починають торкатися і зношуватися. В результаті з’являється запалення і пов’язані з ним симптоми. Вікові зміни в суглобах підсилюється іншими причинами – нерівномірними навантаженнями, неправильним харчуванням.
  • Фізичні навантаження. Тяжка робота або інтенсивні заняття спортом негативно впливають на роботу суглобів. Навіть при відсутності травм сильні навантаження порушують кровопостачання тканин, які живлять хрящ. В результаті він стає тоншим, втрачається функція регенерації.
  • Захворювання. Руйнування суглобів спостерігається при їх інфекційному ураженні. Наприклад, при розвитку ревматичних процесів в організмі. В такому випадку хворий жаліється на гострий біль зранку, яка зменшується до вечора.

Лікування суглобових болів проходить з використання нестероїдних протизапальних і гормональних засобів, анальгетиків, хондропротекторів. Терафлекс®* – один із найкращих препаратів, який сприяє відновленню хрящової тканини та допомагає зменшити больовий синдром. Правильно підібрана медикаментозна терапія зупиняє розвиток патології на ранніх стадіях хвороби.

________________________________

*За даним посиланням ви перейдете на вебсайт www.theraflex.com.ua, де, зокрема, міститься реклама лікарського засобу Терафлекс. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Література:

1. Свиридов О. І. Анатомія людини : підручник / Свиридов О. І. – Київ, 2001.
2. Хоменко Б. Г. Анатомія людини : практикум / Хоменко Б. Г. – Київ, 1991.
3. Lafosse L. Arthroscopic Latarjet procedure / L. Lafosse, S. Boyle // J. Shoulder Elbow Surg. – 2010.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено