Івано-Франківськ

75 день війни: злочини та втрати окупантів

Розпочалася 75 доба героїчного протистояння українського народу проти російського окупанта.

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок 9 травня.

678

Ракетні удари

Увечері 8 травня російські війська обстріляли прикордонні райони Сумської та Чернігівської області. Противник застосував реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) і міномети.

В Шосткинському районі Сумської області на відстані близько 3 кілометрів від кордону розірвалися 10 ракет. Їх випустили з РСЗВ з території Росії.

Городнянський район Чернігівської області зазнав мінометного обстрілу з боку Росії. Кілька мін розірвалося біля одного з сіл на відстані близько 1,5 кілометра від кордону.

Також ввечері ракетного удару окупанти завдали і по Одещині. Внаслідок чого у шести населених пунктах проблеми з електропостачанням.

“У Болградському районі зруйновано підстанцію. Через це у шести населених пунктах немає світла. Пошкоджено об’єкти інфраструктури області”, – розповів голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Також Марченко зазначив, що українські сили ППО збили над Одеською областю чотири ворожі ракети.

“От такий день пам’яті та примирення. Саме таким бачить світ російська наволоч”, – додав він.

Російські окупанти стали мінувати територію України мінами - Генштаб ЗСУ (ФОТО)

У Дніпропетровській області через російський снаряд загинула дитина

У Синельниківському районі Дніпропетровської області загинув 12-річний хлопчик, який знайшов російський боєприпас і приніс його додому. Трагічний випадок через необережне поводження зі снарядами став вже шостим в області.

Про це заявив голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Зазначається, що в регіоні тривають роботи з розмінування територій.

“Всього знешкоджено близько 1200 боєприпасів тільки на території Криворізького району. Але, на жаль, продовжують відбуватися нещасні випадки в різних районах області. Сьогодні (8 травня) в Синельниківському районі 12-річний хлопчик знайшов боєприпас і приніс його додому. Снаряд вибухнув, хлопчик загинув”, – йдеться в повідомленні.

На Київщині відбувається евакуація мешканців Броварського району (ФОТО)

Окупанти обстрілюють “дорогу життя”. Евакуація з Луганської області припинена

Російські військові відкрили вогонь по трасі Лисичанськ – Бахмут. Евакуаційний автобус, який їхав до Білогорівки, аби вивезти людей, потрапив під ворожий удар.

Зазначається, що ситуація в Луганській області щодня погіршуватиметься, оскільки наші бійці також повинні почати працювати на повну потужність, аби ліквідувати ворогів.

FB IMG 1652067939349 scaled

Втрати ворога

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено 10 повітряних цілей російських окупантів, серед яких 6 безпілотних літальних апаратів типу “Орлан-10”, один БпЛА типу “Форпост” та 3 крилаті ракети.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу успішно відбито 6 атак ворога, знищено 20 танків, 1 артилерійську систему, 28 одиниць бойової броньованої техніки, 1 спеціальний броньований автомобіль та 5 одиниць автомобільної техніки противника.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено