Івано-Франківськ

Рашисти для ударів по Україні вперше застосували радянські крилаті ракети Х-22

Якщо окупанти почали використовувати настільки застарілі ракети, очевидно у них справді вичерпуються "Калібри" та "Іскандери".

b2b6278be9047165 scaled

Із власних джерел Defense Express стало відомо, що цієї ночі орки вперше за час війни застосували для ударів по Україні радянські крилаті ракети повітряного базування Х-22, які застосовуються із стратегічних бомбардувальників типу Ту-22М3.

Відомо, що рашисти застосували до шести ракет Х-22 по об’єктам в містах Донецької області, що знаходяться в прифронтовій зоні. Інші деталі – невідомі, повідомляє ПІК.

eef62751f7329653 scaled

Радянські крилаті ракети Х-22 вироблялись ще у 1960-1970-х роках, із-за своєї моральної застарілості стали складні та небезпечні в експлуатації. Тому й до початку війни, за відкритими джерелами, лежали у рашистів на складах зберігання. Хоча формально і лишались на озброєнні ЗС РФ.

Чи виконували росіяни тренувальні пуски Х-22 із своїх Ту-22М3 – даних нема. Як можемо судити за багаточисельними фотографіями, самі кремлівські пропагандони позиціонували свої Ту-22М3 саме як бомбовози, а не ракетоносці.

Сама тактика бити крилатими ракетами стратегічного призначення (КР Х-22 в радянський час створювалась для ураження авіаносців ВМС США) виглядає специфічною.

І тут першою спадає думка, що так рашисти намагаються відтворити практику Союзників зразка 1944 року під час Другої світової війни, коли стратегічні бомбардувальники використовувались для ударів зокрема по об’єктам в прифронтовій зоні.

46f6278bfdad09f8

Точна кількість ракет Х-22 у розпорядженні рашистів – невідома із зрозумілих причин. Але сам факт застосування настільки застарілих крилатих ракет може свідчити про те, що в орків справді вичерпуються запаси ракет комплексів “Искандер” та “Калибр”, і відновити запаси цих КР через санкції Заходу самим росіянам видається неможливим.

Тим більш, що у Х-22 є вагома в усіх сенсах перевага перед ракетами “Искандер” та “Калибр” – маса бойової частини удвічі більша, та може сягати 1 тонни.

9726278bf876398d scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено