Івано-Франківськ

78-й день війни: злочини та втрати окупантів за ніч (ФОТО)

Розпочалася 78 доба героїчного протистояння українського народу проти російського окупанта.

Львівщина: в ОВА повідомили деталі ранкових ракетних ударів

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок четверга, 12 травня.

Ракетний удар по Полтавщині

Ввечері 11 травня РФ завдала ракетного удару по Полтавській області. Обійшлося без пожежі та жертв. 

Полтавський район. Ракетний удар із ворожого літака. Зʼясовуємо деталі про руйнування й постраждалих”, – повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Пізніше Лунін уточнив, що “приліт” був у Карлівській громаді (близько 60 км від Полтави) по обʼєкту інфраструктури. Постраждалих від удару немає, обійшлося без жертв.

photo 2022 05 12 07 00 31 scaled

Півтора десятка ракет на Запоріжжі

Одна людина загинула й ще кілька дістали поранення від обстрілів півтора десятком ракет російських окупантів по селу Комишуваха в Запорізькій області.

“11 травня селище Комишуваха Запорізької області було піддано нещадному бомбардуванню. Півтора десятки ракет розірвалося в жилих кварталах міста. Пошкоджено десятки будівель. Одна людина вбита окупантами, кілька поранені“, – наголосив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

f6434c9 photo 2022 05 11 22 21 24 1 scaled

У Херсоні знову зник мобільний зв’язок

Російські окупанти знову відключили стільниковий зв’язок у Херсоні. Зокрема, зараз не працюють мережі операторів Київстар і Vodafone. Ворог може використовувати такі заходи для поширення дезінформації або для спроби приховання своїх злочинів від зовнішнього світу.

1650533228 2624 scaled

Ситуація на півдні України

Російські окупанти на Херсонщині діють у “найкращих” традиціях СРСР. Стало відомо про масові викрадення мирних людей, мова йде про сотні мирних українців. Згодом зв’язатися вдається далеко не зі всіма, подальша доля зниклих невідома.

Окрім того, російські окупанти з якогось дива вигадали, що залишаться у Херсоні надовго, і почали завозити у помешкання українців своїх родичів. Росіяни приїжджають не лише з території тимчасово окупованого Криму, а й багатьох регіонів Росії.

bd98121 rozbyta genshtab13

ЗСУ відбили дев’ять атак ворога на Донбасі

На Донецькому та Луганському напрямках у середу українські військові успішно відбили 9 атак ворога, знищили 20 одиниць техніки росіян та збили 4 безпілотники.

“Українські захисники знищили 8 танків, 6 одиниць бойової броньованої техніки, 5 автомобілів ворога та одну зенітну установку. Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили 4 безпілотні літальні апарати типу “Орлан-10”, – йдетсья у повідомленні угруповання Об’єднаних сил.

Разом з тим, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” російські війська здійснили 5 атак. Українська артилерія наносила вогневе ураження по скупченню особового складу та техніки ворога. Крім того, було знищено склад з боєприпасами та спостережний пост.

Втрати ворога складають:

  • особового складу – до 250,
  • танків – 6,
  • БМП – 1, БТР – 2, ББМ – 2, АТТ – 7.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено