Івано-Франківськ

83 день війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалася 83 доба героїчного протистояння України проти російської агресії. І МИ що день, то ближче до перемоги!

83 день війни в Україні: злочини та втрати російських окупантів за ніч

Евакуація з “Азовсталі”, ракетний удар по Львівщині та інші новини. За ніч з 16 на 17 травня російські загарбники зазнали втрат, але й продовжувати обстрілювати міста України. Добірка важливих новин від Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Знову ракетний удар по Львівщині

Ракетний удар по Львівщині

Рашисти вночі, 17 травня обстріляли об’єкт у Яворівському районі. Про це у Телеграм повідомив очільник області Максим Козицький.

«Знову обстріляний об‘єкт військової інфраструктури на території Яворівського району, майже на кордоні з Польщею», – написав він.

Нагадаємо, що 15 травня чотири російські ракети також поцілили в об’єкт військової інфраструктури у Яворівському районі. Ще дві ракети збили наші ППО.

РФ обстріляла Одесу та Миколаївську область

Обстріли Миколаєва і Одеси.

В обох регіонах є постраждалі, зокрема 6-річна дівчинка. У Миколаївській області росіяни завдали ракетного удару по морській інфраструктурі Очакова. Сам Миколаїв ворог обстріляв реактивними системами залпового вогню. Про це повідомили в Оперативному командуванні “Південь”.

В Одеській області із літаків стратегічної авіації загарбники ракетами уразили об’єкт туристичної інфраструктури та зруйнували кілька сусідніх приватних будівель. Під час повторного удару в напрямку Одеси ракету збили наші ППО.

Орки з мінометів обстріляли прикордонників на Сумщині

В районі населеного пункту Білокопитове Сумської області ворог здійснив мінометний обстріл підрозділів Державної прикордонної служби України. Про це повідомили у Генштабі ЗС України.

Українських захисників почали вивозити з “Азовсталі”

Евакуація захисників з "Азовсталі"

Розпочалася евакуація 53 важкопоранених військовослужбовців. Їх доставлено до медичного закладу у Новоазовську. Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну. Про це повідомили у Генштабі України ввечері, 16 травня.
“Заходи з порятунку оборонців, які залишаються на території “Азовсталі”, тривають.  У Генштабі додають, що сковування основних сил противника навколо Маріуполя дало можливість українським військам підготувати та створити оборонні рубежі”, – йдеться у повідомленні.
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вночі 17 травня також підтвердила початок операції з порятунку заблокованих на території «Азовсталі» українських військових.
Втрати рашистів на Українській землі
Втрати рашистів в Україні
Більше 10 літаковильотів на ураження наземних цілей 16 травня здійснила ударна авіація Повітряних Сил.
“Зокрема завдано вогневого ураження пункту управління ворожої батальйонно-тактичної групи”,повідомляють у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.
Загалом за добу уражено 5 повітряних цілей ворога:
  •  1 літак (Су-25);
  •  3 БпЛА (ОТР);
  •  1 крилату ракету.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу наші воїни відбили 11 атак ворога. Про це повідомляє Угрупування Об’єднаних Сил.

Зокрема, ЗСУ знищили:

  • 1 зенітний ракетний комплекс «Тор»;
  •  5 танків;
  •  6 артилерійських систем (з них 3 РСЗВ);
  •  12 одиниць бойової броньованої техніки;
  •  1 ворожий автомобіль.

Віримо в ЗСУ! Віримо в перемогу! Слава Україні!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено