Івано-Франківськ

США запустили програму зі збору воєнних злочинів РФ в Україні

Державний департамент США оголосив про запуск нової програми під назвою "Обсерваторія конфліктів" (Conflict Observatory) зі збору та аналізу доказів воєнних

c60f987e9b05a28c scaled

Державний департамент США оголосив про запуск нової програми під назвою “Обсерваторія конфліктів” (Conflict Observatory) зі збору та аналізу доказів воєнних злочинів, скоєних російськими військами в Україні.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу Держдепу.

Програма передбачає документування, перевірку та поширення доказів із відкритих джерел про злочини російських військ. Conflict Observatory аналізуватиме, зберігатиме загальнодоступну та комерційно доступну інформацію, включаючи супутникові знімки та інформацію, що розповсюджується через соціальні мережі.

“Інформація може знадобитися для майбутніх цивільних і кримінальних судових процесів у відповідних юрисдикціях”, – зазначили в Держдепартаменті.

Онлайн-платформа також публікуватиме документацію, яка допоможе протидіяти дезінформації РФ. На програму виділили 6 мільйонів доларів, а в майбутньому її фінансуватиме Європейська ініціатива демократичної стійкості (EDRI). У березні Білий дім оголосив про надання EDRI 320 мільйонів доларів для зміцнення демократичної стійкості, боротьби з корупцією та заохочення дотримання прав людини в Україні.

Зазначається, що “Обсерваторія конфліктів” – це спільний проєкт компанії Esri, що займається географічними інформаційними системами, Лабораторії гуманітарних досліджень Єльського університету, Смітсонівської ініціативи з порятунку культури та PlanetScape Ai. Звіти та аналізи про злочини РФ будуть доступні на сайті ConflictObservatory.org.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено