Івано-Франківськ

Як вибрати бензопилу для господарських робіт

Ручні інструменти  все частіше відходять на задній план.

Перш за все тому, що зараз ринок інструментів пропонує куди кращі рішення для господарських робіт. Люди, в першу чергу, шукають для себе практичний та легкий у використанні інструмент – пилу, яка зекономить їх час при роботі в саду. Проте як її обрати серед усього різноманіття товарів? У цьому матеріалі поділимося рекомендаціями.

Benzopila 11 scaled

Одразу варто відзначити, що найбільш надійний та ефективний вид пили – є саме бензиновий. По-перше, її перевага в тому, що вона не залежить від джерел живлення, і нею можна користуватися при будь-яких умовах та обставинах. По-друге – це її потужність. Електричний аналог бензинової пили  має щонайменше на 1000 Вт меншу потужність.

Перед тим, як здійснити покупку, перш за все, варто визначити для чого потрібна бензопила.  В цілому, використовують її в садових, лісових угіддях, при заготівлі дерев, обрізанні гілок та при будівництві.  Проте є різниця, хто буде з інструментом працювати – новачок чи професіонал, та як часто. Від цього залежить вибір виробника та цінової категорії.

Є такі три типи бензопил:

  • Побутові. Зазвичай, господарі використовують для побутових робіт.
  • Напівпрофесійні. Використовують при різних типах робіт з деревом. Оптимальний вибір, якщо користуватися інструментом доволі часто.
  • Професійні. Потрібна тим людям, які постійно працюють з інструментом в будівництві чи лісі.

1296692 223254111747561121357

 Що важливо розуміти при виборі бензопили?

  • Існує різна довжина шини для різного діаметра стовбура дерева. Наприклад, інструменти з пильною шиною до 35 см годяться для різання колод діаметром не більше 30 см. Шина довжиною 40-45 см підійде для зрубу ствола діаметром до 40 см. А шини, довші за 45 см, запросто розпилять товсте дерево, діаметром від 70 см.

 

  • Крок ланцюга бензопили теж буває різним. При виборі бензопили можна побачити цю характеристику. Цей «крок» позначає інтервал між двома сусідніми зубцями ланцюга. Вважається, що чим більший крок ланцюга, тим ефективніша бензопила. На цьому сайті можна купити пилу з кроком 3/8 та 0,325.

 

  • Мінімальний рівень вібрації теж має значення. Приглушувати надмірну тряску інструменту дозволяє антивібраційна система, впроваджена в пилки таких марок, як Makita та SADKO. Така система дозволяє запобігти виникненню професійних захворювань. Працюючи з антивібраційними пилами, оператор збільшує норму тривалості безпечної праці.

 

  •  Для чого потрібне гальмо ланцюга? В першу чергу – для безпеки. Така система спрацьовує у тих випадках, коли пилка різко відкидається у бік оператора. Потрібно мати на увазі, що блокуючи рух ланцюга, сам двигун не вимикається.

Щоб обрати оптимальну для себе модель бензопили, варто відвідати сайт STYLUS. Тут представлені різні інструменти для різного типу використання.

Щоб ознайомитися з ними – натисніть тут.  

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено