Івано-Франківськ

У Франківську компанія “ВАМБУД” затягує будівництво ЖК “Віденський”: у чому справа (ФОТО)

Будинок мав бути завершений і зданий в експлуатацію у ІІІ кварталі 2020 року. Наразі навіть будівництво не продовжується.

У Франківську будівельна компанія "ВАМБУД" відтягує будівництво ЖК "ВІДЕНСЬКИЙ"

У Франківську будівельна компанія “ВАМБУД”  працює на ринку нерухомості з 2006 року. У 2017 році забудівельник розпочав будівництво житлового комплексу “Віденський” за адресою вулиця Мазепи, 168.

До редакції ПІК звернувся один з власників квартири (інвестор) у цьому ЖК і повідомив, що зокрема, будинок першої черги мали ввести в експлуатацію ще у 2020 році, проте будівельна компанія “затягує” завершення будівництва, і відповідно – введення об’єкту в експлуатацію.

” Два рази переносили здачу об’єкта в експлуатацію, третій раз перенесли на невизначений термін. Квартири продані. Проте, на місці будівництва ремонтні роботи не ведуться. Запланований ремонт у під’їзді ніхто не робить”, – розповів пан Тарас.

Чоловік зауважує, що час від часу приїжджає на місце будівництва, але робочих там немає – тільки сторож, офіс компанії закритий, а по телефону йому нічого не пояснюють.

“Якщо задавати запитання через сайт компанії, відповіді ніхто не дає. Подзвонив, менеджер підняла слухавку і попросила передзвонити на наступний день. Наступного дня – працював лише автовідповідач. Всі комплекси затягуються по термінах. Натомість на сайті “ВАМБУДУ” бачимо інші терміни здачі та завершення будівництва”, – додає власник квартири.

Пан Тарас каже, що і мера міста Руслана Марцінківа,  ще у лютому, коли він був у прямих ефірах на місцевих телеканалах запитував, чи контролює хтось процес будівництва житлових будинків у Франківську, зокрема будкомпанію “ВАМБУД”. На це пан мер зазначав, що дасть відповідь наступного разу. Вочевидь забув, або ж не захотів вникати у справи забудівельника.

У Франківську будівельна компанія "ВАМБУД" відтягує будівництво ЖК "ВІДЕНСЬКИЙ"

Власниця квартири у цьому ж комплексі пані Ольга розповідає, що у “ВАМБУД” їй пояснили: були проблеми з комунікаціями. А саме – їх вартість перевищила в рази суму,  яку передбачали, що і стало причиною затримки будівництва.

Окрім того, виникли проблеми з постачанням дверей. Тут, об’єктивно кажучи,  війна вплинула на роботу заводу на Житомирщині, який їх виготовляє. Але ж двері можна було замовити ще до війни. Жінку запевнили, що до кінця року повинна бути 100% здача цього ЖК.

На сайті самої будівельної компанії повідомляють, що будівництво ЖК “Віденський” триває і здача в експлуатацію запланована на І квартал 2022 року або ж ІІ квартал 2023 року. Окрім того, там навіть представили звіт щодо виконаних робіт за березень 2022-го, зокрема:

  • У 1-му під’їзді розпочато цегляне мурування стін 4-го поверху.
  •  У 2-му підʼїзді закінчено мурування стін.
  •  У 3-му підʼїзді повністю перекрито панелями 1-й поверх.

У Франківську будівельна компанія "ВАМБУД" відтягує будівництво ЖК "ВІДЕНСЬКИЙ"

Прикарпатська інформаційна корпорація (ПІК) зателефонувала за номером телефону, який вказаний на сайті компанії. Менеджер Андрій спершу сказав нам, що немає права розголошувати інформацію щодо будівництва, бо вона конфіденційна, а пізніше повідомив, що роботи на цьому об’єкті наразі ведуться, і запевнив, що офіс працює.

“На сьогоднішній день будівництво триває, ми проводимо зовнішні мережі й з усіма власниками спілкуємося. А те, що офіс не працює і не відповідає на дзвінки – не відповідає дійсності”, – зазначив менеджер.

На запитання, чому так довго тягнеться будівництво, в компанії відповідають, що комплексно не можна сказати, бо по кожному будинку ситуація індивідуальна:

“Якщо є в когось звернення, нехай людина під’їжджає і ми питання обговоримо”.

У Франківську будівельна компанія "ВАМБУД" відтягує будівництво ЖК "ВІДЕНСЬКИЙ"

На фото директор БК “ВАМБУД” Микола Ковальчук.

Директор компанії “ВАМБУД” Микола Ковальчук не захотів коментувати ситуацію щодо того, чому “відтягується” завершення цього житлового комплексу. Єдине, що він нам повідомив, це те, що зараз компанія потроху відновлює будівельно-ремонтні роботи.

“Я буквально 2 дні тому там був, ми роботи відновили. Надіюся, що 2-3 чергу на протязі 2-х тижнів також відновимо. Ви ж розумієте, яка зараз ситуація…”, – сказав пан Ковальчук.

  • Постфактум.

На сайті компанії “будівництво продовжується”, а по факту – ні. Забудівельник не поспішає завершувати роботи. Прикро те, що людям, які придбали тут квартири, за такої ситуації доведеться чекати до кінця року, у кращому випадку. Або й інший невизначений термін, щоб в’їхати у власні помешкання.

Можливо, щось таки скаже людям очільник міста?

У Франківську будівельна компанія "ВАМБУД" відтягує будівництво ЖК "ВІДЕНСЬКИЙ"

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено