Івано-Франківськ

У МВС повідомили, скільки українців виїхали за кордон від війни і з якими ризиками вони стикаються

Найбільша кількість людей переїхала до Польщі, і щонайменше половина з них там і залишається.

У МВС повідомили, скільки українців виїхали за кордон від війни і з якими ризиками вони стикаються

У МВС повідомили, що понад 6 млн 200 тис. українців були змушені тікати від війни. Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян, пише ПІК.

«За останніми даними, понад 6 млн 200 тисяч (6 223 821) українців тікали від війни, а понад 5 мільйонів (5 358 079)  переїхали до країн ЄС.  Найбільша кількість людей (3 357 984) переїхала до Польщі, і  щонайменше половина з них там і залишається.  Понад 1,2 мільйона українців вже зареєструвалися на тимчасовий захист у країнах ЄС», – сказала вона.

Це достатньо серйозне навантаження на європейські країни. До прикладу тільки у Чехії українці отримали 344 тис. віз для тимчасового проживання. Ця цифра співрозмірна трьом відсоткам населення країни.

Мері Акопян наголосила, що через масові міграційні процеси існує високий ризик торгівлі людьми.  

“Громадяни України, які були змушені покинути країну внаслідок повномасштабного російського вторгнення, стикаються з ризиком стати жертвами торгівлі людьми. Насамперед є висока ймовірність втягування вимушених переселенців до злочинної діяльності чи трудової експлуатації”, – зауважує заступниця міністра.

За її словами, Міністерство внутрішніх справ, співпрацюючи з європейськими інституціями постійно проводить аналіз і відслідковує тенденції злочинів пов’язаних з торгівлею людьми. Особливо це стосується незахищених верств населення: людей з інвалідністю, ветеранів війни, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, людей похилого віку та пенсіонерів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено