Івано-Франківськ

Треба створити організацію, яка б запобігала виникненню голоду у світі – Зеленський

На переконання Глави держави, якими б не були поворотні моменти історії, у людства має бути страховка від голоду.

61dbba7045c48308eb08c8913d1bec9c 1653303397 extra large scaled

Україна пропонує створити організацію держав – експортерів продовольства, яка б слугувала інструментом протидії виникненню голоду на планеті. Про це сказав Президент Володимир Зеленський, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, пише ПІК.

«Будь-яке реагування на масовий голод є запізнілим уже за визначенням. Голод потрібно зупиняти тільки превентивно – коли він ще не почався. Але зараз у світу немає такого інструменту. Ми пропонуємо створити організацію відповідальних і демократичних держав – експортерів продовольства, які можуть діяти з повагою до прав людини і глобальних правил торгівлі», – сказав він.

Відповідаючи на питання модератора – засновника Всесвітнього економічного форуму Клауса Шваба, Президент закликав міжнародну спільноту допомогти Україні розблокувати порти задля уникнення світової продовольчої кризи.

«Ви повинні знати, що зерно частково щодня крадуть російські військові, а потім вивозять кораблями до тих чи інших країн. Треба дуже швидко реагувати. Ми на рівні Міністерства закордонних справ працюємо з посольствами таких країн, тому що якщо ти розумієш, звідки це зерно, звідки його везе Російська Федерація, як ти можеш купувати його нелегітимно тільки через те, що його тобі продають майже задарма», – сказав Глава держави.

Він звернувся із закликом до інших демократичних країн допомогти Україні на дипломатичному рівні боротися з такими діями Російської Федерації, адже самостійно нашій державі буде важко це зробити.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено