Івано-Франківськ

РФ витратила близько 60% запасу високоточної зброї, – розвідка

Деякі старі російські ракети не долітають до цілей.

1651467620 3835 scaled

РФ вичерпує запаси високоточної зброї та не може поповнювати запаси так швидко, як СРСР.

Про це зазначив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, пише ПІК із посиланням на “Еспресо“.

“За нашими даними, якщо говорити про високоточну зброю, то використано вже близько 60 відсотків запасів. По деяких видах, навіть і більше – 70%. Є відповідні нормативні вимоги по тому порогову рівню, який необхідно тримати в військах, і по тих же самих “Іскандерах” цей пороговий рівень майже настав“, – каже він.

Окрім того Росія не може поповнювати запаси так само швидко, як Радянський Союз,  оскільки не мають таких потужностей.

“Економічні санкції, політичні санкції, які накладені на РФ, не дозволяють зараз активно, широкомасштабно використовувати комплектуючі іноземного виробництва”, – пояснив Скібіцький.

Як він зазначив, РФ зняла ракету “Точка-У” з озброєння в 2018 році, перейшовши на “Іскандери”. Він також вказав на те, що в деяких випадках старі ракети не долітають до цілей, падаючи в “голому полі”.

З урахуванням цього, російські війська змінили тактику застосування високоточного озброєння.

“Дефіцит у них є, активних бойових дій вони вже так не ведуть із використанням саме високоточного озброєння. Вони змінили тактику застосування такого озброєння. Якщо раніше по об’єкту застосовувалося дві чи чотири ракети, то зараз чітко обирається об’єкт, ціль, це від восьми до 12 ракет різного формату. Ми бачимо зміни, і ми розуміємо, що ресурс високоточного озброєння, високоточних боєприпасів в РФ на граничному такому рівні”, – підсумував він.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено