Івано-Франківськ

Франківськ приймає гуманітарну допомогу з Європи (ФОТО)

Чергова партія гуманітарного конвою прибула з Румунії.
 Франківськ з вдячністю приймає гуманітарну допомогу з Європи

Допомога вирушає до адресатів

Чергова партія гуманітарного конвою прибула у Франківськ з Румунії, де створено величезний хаб допомоги Україні. Медикаменти, обладнання, харчування, тощо збирають на кордоні і відправляють в Україну практично в режимі нон-стоп, пише ПІК.

Франківці, члени Ротарі клубу, організували та отримали вже четверту фуру з необхідними речами від ротарійців з цілого світу. До слова, Франківська ОВА в особі голови Світлани Онищук має намір підписати Меморандум про співпрацю з цим клубом.

Приміщення під склад товарів та продукції люб’язно надав Михайло Мельничук, директор фірми пакувальних матеріалів «Українець»:

Франківськ з вдячністю приймає гуманітарну допомогу з Європи

Михайло Мельничук

284009704 3931978490360563 7798592337505116600 n scaled

Я розумію надскладну ситуацію, що виникла в країні, а особливо в родинах переселених людей, тому питання про надання приміщення для гуманітарної допомоги навіть не стояло. Ми з колегами щодня вантажимо і розвозимо допомогу, бо усвідомлюємо, що навіть мала часточка нашої роботи є запорукою того, щоб ці люди жили в нашому місті в комфорті і були забезпечені необхідними речами, а головне – медикаментами та ліками.

Журналіст ПІК поспілкувалася з представниками медичних закладів, які отримали допомогу і висловили свою вдячність.

Світлана Ільницька, головна медсестра Першої міської клінічної лікарні №1, Вікторія Назарак, фармацевт лікарні:

284059519 3931978620360550 3025839372741599911 n scaled

Вікторія Назарак, Світлана Ільницька

Хочемо подякувати за необхідну допомогу. Це, в першу чергу, речі для дітей-сиріт: дитяче харчування, памперси, одяг. Частина цього поїде в санаторій Ворохти, де проживають дітки з Харкова, які втратили своїх батьків. Другу частину – медикаменти, перев’язувальні матеріали ми залишимо для потреб лікарні. В нас лікуються тимчасово переселені особи, яких практично витягнули з-під завалів і їм це буде вкрай необхідно.

Дмитро Кушнір, завідувач господарством Івано-Франківського обласного перинатального центру:

Франківськ з вдячністю приймає гуманітарну допомогу з Європи

Дмитро Кушнір

Франківськ з вдячністю приймає гуманітарну допомогу з Європи

Їдальня забезпечена

Зараз у нас є багато пацієнток зі Сходу, деякі перебувають у важкому психологічному і фізичному стані. Тому, ми хочемо полегшити і налаштувати їх побут. Ми з вдячністю приймаємо сьогодні багато медикаментів, санітарно-гігієнічних товарів та продуктів для нашої їдальні.

Ольга Бардзій, член добровольчого батальйону «Госпітальєри», волонтер громадської організації «Віра та вчинки»:

З першого дня війни ми займаємося забезпеченям військових медиків передової, в тому числі «Госпітальєрів». Це люди, бойові такт-медики, що постійно знаходяться під вогнем, рятуючи життя нашим воїнам, тому вони в першу чергу повинні отримувати все необхідне для швидкої і якісної роботи.

Франківськ з вдячністю приймає гуманітарну допомогу з Європи

Ольга Бардзій

Що саме ви отримали сьогодні від ротарійців?

Передова медицини – це не про перев’язку. Це про бандажі, про турнікети, про хірургічні швидкі набори, про шви та дезінфекцію. Тому, наші волонтери доправляють на фронт саме ці надважливі засоби порятунку, які нам надали в рамках гуманітарної допомоги.

Обласна клінічна лікарня отримала допомогу для ендокринологічного відділу у вигляді глюкометрів, тестових смужок, шприц-ручок, голок для забору крові та інших необхідних матеріалів, щоб контролювати рівень глюкози в крові пацієнтів. Все це особисто передав лікарні цьогорічний Президент «Ротарі клубу» Микола Огнистий.

Франківськ з вдячністю приймає гуманітарну допомогу з Європи

Обласна клінічна лікарня приймає допомогу

Також він відвіз гуманітарний вантаж для Галицької центральної районної лікарні.

Володимир Кафтан, хірург галицької лікарні:

Франківськ з вдячністю приймає гуманітарну допомогу з Європи

Микола Огнистий, Володимир Кафтан

Нам приємно отримати медикаменти та матеріали, нові сучасні засоби лікування, бо від них залежить якісна хірургія хворих та швидкий процес одужання і реабілітації після операцій.

Микола Огнистий:

Наша місія – це служіння громадам, тому ротарійці цілого світу зразу кидаються на допомогу там, де вона терміново необхідна. Я вдячний долі за те, що можу допомагати та приносити користь людям.

Руслана Гочіяєва-Шевчук

фото автора

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  уFacebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено