Івано-Франківськ

Соляний ажіотаж: у Дрогобичі збільшили обсяги виробництва (ВІДЕО)

Якщо раніше підприємство щомісяця виробляло 31-32 тонни, то тепер планує отримувати до 53-55 тонн.

630 360 1616407161 300

Завод з виробництва солі «Артемсіль» зупинився на простій. Через війну там неможливий виробничий процес. Тривають постійні обстріли, були прямі влучання в рудники, частково зруйнована адміністративна будівля.

Тож наразі, щоб забезпечити українців сіллю, збільшила потужності Дрогобицька солеварня. Тут кажуть, що можуть виробляти ще більше солі, але потрібна модернізація.

24 травня заступник директора Дрогобицької солеварні Ігор Нащочич повідомив ZAXID.NET, що минулого тижня на заводі поставили додаткову панву (ванну для виварювання солі), її зараз випробовують. Це дозволить збільшити обсяги виробництва солі.

Якщо раніше підприємство щомісяця виробляло 31-32 тонни, то тепер планує отримувати до 53-55 тонн. Може бути ще більше, але для того потрібні капіталовкладення.

«В нас нема таких потужностей. Можемо взяти 50 кубів соленої ропи на день, не більше. Щоб збільшити виробництво, треба проводити газ, ставити великі ванни 10х12 м, сушильний барабан, транспортери. Це дуже великі кошти», – розповів Ігор Нащочич.

Та додавав, що запит від торговельних мереж на сіль є, а от потужностей заводу бракує.

До слова, сіль у Дрогобичі видобувають за іншою технологією, ніж це робили на «Артемсолі». Тут з надр викачують соляну ропу, виварюють її у спеціальних ваннах, роблять це ще на дровах. Виробничий процес складний і дорогий, тому дрогобицька сіль була дорожчою за продукцію «Артемсолі».

Додамо, що Дрогобицька сіль продається у мережах «Арсен», «Рукавичка» та «Сільпо».

Читайте також на ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено