Івано-Франківськ

93 день війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалась 93 доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

227898 golovna 46 960x380 0 scaled

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок 27 травня.

Винищувач ЗСУ збив повітряну ціль над Буковиною

Очільник військової адміністрації подякував пілотам. Про це Сергій Осадчук, — глава Чернівецької ОВА, — написав у Facebook.

“Літак-винищувач ВПС ЗСУ успішно відпрацював ворожу ціль у небі над Чернівецькою областю. Дякую українським військовим пілотам!”, – написав Осадчук.

До слова, за минулу добу повітряні сили “приземлили” авіаційну ракету класу “повітря-поверхня” Х-59, Орлан-10 та вертоліт К-52.

Вибухи у Дніпрі

Вранці 27 травня у Дніпрі пролунали вибухи. Про це повідомили у застосунку “єТривога”, інформацію також підтверджують місцеві.

Повітряну тривогу на Дніпропетровщині оголосили о 04:12. Вибухи пролунали в районі 04:20. Офіційної інформації про місце авіаудару і жертв – наразі немає. О 4:23 оголосили про відбій повітряної тривоги.

РФ перекидає з Криму сухопутні війська, авіацію і морські сили

Росія перекидає сили з окупованого півострова Крим, 26 травня у бік Мелітополя проїхали 20 установок залпового вогню “Град”. Про це повідомили у звіті Запорізької ОВА. 

З Кримського півострова РФ перекидає свої сили – не лише сухопутні війська, а й повітряний та морський компоненти. Також відомо, що в бік Мелітополя з Криму проїхала колона військової техніки – близько двох десятків тентованих вантажівок і стільки ж установок залпового вогню “Град“, – йдеться у звіті ОВА.

240273 GettyImages 1240421174 960x380 0 scaled

Рашисти вбили 5 мирних жителів Донеччини

За день 26 травня російські військові вбили 5 мирних жителів Донецької області. Про це повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

“За 26 травня росіяни вбили ще 5 мирних жителів Донеччини: 2 у Мар’їнці, 2 у Лимані та 1 у Зорі. Також сьогодні вдалося уточнити інформацію стосовно 1 загиблого та 1 пораненої у Діброві“, – написав Кириленко.

photo 2022 05 27 06 59 22 scaled

Голова ОВА відзначає, що зараз неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі, але всі злочинці будуть притягнуті до відповідальності.

ЗСУ виконали 100 вогневих завдань за добу на Півдні України

За добу, 26 травня, на південному фронті українські військові виконали 100 вогневих завдань і вбили до 35 окупантів. Про це йдеться у вечірньому звіті ОК “Південь”.

Ситуація на південному фронті та в зоні відповідальності залишається напруженою, але підконтрольною силам оборони. Підрозділами ракетно-артилерійського озброєння у взаємодії з авіацією за добу нами виконано понад 100 вогневих завдань. Попередньо знищено 35 рашистів та кілька бойових машин піхоти. Остаточні втрати ворога уточнюються“, – повідомили в ЗСУ.

Російський ворог також намагався атакувати позиції українців з повітря.

Окупанти планують роздати російські паспорти у Мелітополі

РФ збирається у місті Мелітополь, який розташований у Запорізькій області, роздати російські паспорти. Про це повідомили у звіті Запорізької ОВА.

Осіб, які збираються прийняти паспорти РФ, попередили, що вони відповідатимуть за законом України.

240178 pasport

У Мелітополі загарбники планують роздавати російські паспорти. Звісно, ці псевдодокументи не дадуть жодних привілеїв мешканцям окупованих територій – вони не дадуть права виїхати в росію чи уникнути примусової мобілізації, отримувати соціальні виплати, вільно переміщатися тощо. Натомість ті, хто погодиться на отримання таких “паспортів” точно відповідатимуть за законом України після нашої Перемоги, адже в нашій державі подвійне громадянство заборонене“, – йдеться у звіті ОВА.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено