Івано-Франківськ

Ситуація на півдні України: окупанти підтягують резерв з Криму

Обстановка на південному напрямку лишається напруженою.

Ситуація на півдні України: окупанти підтягують резерв з Криму

Ситуація на півдні України на 27 травня: попередні спроби підступу до українських позицій як на Херсонщині, так і на Миколаївщині зазнали тріскучого розгрому. Про це повідомляє Оперативне командування “Південь” у Фейсбук, пише ПІК.

“Тож, окупанти розпочали підтягування резерву з Криму. А в зворотному напрямку загарбники продовжують вивозити сільськогосподарську продукцію з Херсонщини до Криму”, – йдеться у повідомленні.

В Миколаївській області напередодні ввечері відбулись обстріли Куцурубської та Широківської громад.
В Херсонській області окупанти продовжують обстрілювати тимчасово захоплені населені пункти та заявляти місцевим жителям, що це роблять ЗСУ.
“Стабільно важкою є ситуація у громадах, які межують із сусідніми областями. Окупанти не випускають місцевих жителів, які намагаються евакуюватися, натомість своїми варварськими вчинками та злочинними діями погіршують екологічну та безпекову ситуацію в регіоні”, – додають в командуванні.
Зокрема, на Каховській ГЕС вже створено передумови для затоплення кількох населених пунктів. Адже підтоплення Каховки вже почалося.
На морі рашистське міноборони імітує бурну діяльність з організації так званих гуманітарних коридорів для виведення цивільних іноземних суден з українських портів. Перебування ракетних кораблів в морі, готовність стратегічної авіації та застосування берегових ракетних комплексів з Криму залишає вірогідність ракетних ударів на високому рівні.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено