Івано-Франківськ

Як має закінчитись війна: між США, ЄС та Україною виникли розбіжності

Після трьох місяців дивовижної єдності у відповідь на російське вторгнення, задумались, що робити далі.

censor news middle8

Журналісти The New York Times вважають, що між США, країнами Європи та Україною намітилися розбіжності щодо того, як має завершитися війна, розв’язана Росією.

Про це інформує  УП, з посиланням на матеріал NYT, пише ПІК.

Зазначається, що за останні кілька днів надійшла пропозиція Італії про припинення вогню, плани керівництва України відтіснити Росію до кордонів, що існували до 24 лютого, і відновилося обговорення “стратегічної поразки” Путіна – такої, яка гарантує, що він не зможе знову вчинити подібну атаку.

“Після трьох місяців дивовижної єдності у відповідь на російське вторгнення, що призвело до припливу смертоносної зброї до рук України та широкого спектру фінансових санкцій, яких майже ніхто не очікував, і найменше пан Путін, примітні розбіжності, що виникають із приводу того, що робити далі”, – зазначає видання.

В основі розбіжностей лежать фундаментальні дебати у тому, чи слід покласти край 30-річному проєкту інтеграції Росії.

“У той момент, коли США називають Росію країною-ізгоєм, яку необхідно відрізати від світової економіки, інші переважно в Європі попереджають про небезпеку ізоляції та приниження Путіна”, – зазначають журналісти.

NYT вважає, що наразі амбіції США зростають. Адміністрація Байдена тепер бачить шанс покарати російську агресію, послабити Путіна, зміцнити НАТО та трансатлантичний альянс, а також надіслати сигнал Китаю. Вона хоче довести, що агресія не винагороджується територіальними надбаннями.

Тим часом відбуваються негативні речі щодо України є Європі. Угорщина блокує ембарго на російську нафту. Лідери Центральної та Східної Європи відкидають навіть ідею поговорити з Путіним, а Франція, Італія та Німеччина турбуються про шкоду для власної економіки у разі затяжної війни та вважають Росію неминучим сусідом, якого не можна ізолювати назавжди.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

4194

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено