Івано-Франківськ

Як на Львівщині орденоносний піп Московського патріархату обібрав храм (ФОТО)

З храму вивезені іконостаси, абсолютна більшість ікон та церковних атрибутів, з території зникли дзвони.

  • Так виглядає храм тепер.

Днями на Львівщині, у церкві Іова Почаєвського у Дрогобичі, зібралися парафіяни на першу молитву українською мовою – вже зі священиком ПЦУ. І застали у храмі голі стіни, повідомляє видання Varta, пише ПІК.

Image 64 1

  • Таким був храм раніше.

Настоятелем церковної громади був протоієрей Миколай Мандзюк, який належав до Московського Патріархату і навіть має церковний орден РПЦ. За словами мешканців Дрогобича, свої служби він проводив російською мовою. Один із його синів служить священиком у храмі Москви.

“Храм знаходився після опечатування під охороною, а отже, всі цінні речі були вивезені ще до моменту ухвалення комісією рішення та опечатування церкви. Тепер у храмі немає іконостасів, вивезено абсолютну більшість ікон та церковних атрибутів, з території храму зникли дзвони. А з двох будов на території церкви зрізали навіть хрести”, – зазначає видання.

У цій церкві зберігалися святині та мощі святих: частка Чесного та Животворчого Хреста Господнього, Святі мощі Тихона Московського, Митрополита Київського та Галицького Володимира, Феодосія Чернігівського, Іова Почаєвського, Лаврентія Чернігівського. Чи залишилися святині у храмі – невідомо.

До слова, храм був побудований на міській землі. Й оскільки церковна громада не зареєструвала на нього право власності, то будівля та територія належать місту.

Що відомо про протоієрея Миколу Мандзюка

Він народився у Мурманській області, у дитинстві переїхав із батьками до Львівської області, закінчив там школу. Служив у Радянській армії. У 1979 році вступив до Московської духовної семінарії. У 1982 році був висвячений на диякона, а потім на священика.

У 1982 році отримав розподіл у Львівську область та призначений настоятелем церкви святого Архістратига Михаїла під Дрогобичем. У 1992 році почав будувати храм Іова Почаєвського.

Має церковні ордени: рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеня (УПЦ), преподобного Нестора Літописця (УПЦ), преподобного Сергія Радонезького ІІ ступеня (РПЦ). Син служить священиком у Москві.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено