Івано-Франківськ

96 доба війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Обстріли півдня України, евакуація з Сєвєродонецька, успіхи ЗСУ.

96 день війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

96 доба війни в Україні: злочини та втрати російських окупантів за ніч та вечір з 29 на 30 травня в добірці Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Обстріли Миколаївщини, Сумщини та Харківщини

  • У неділю ввечері, 29 травня російські окупанти завдали удару по місту Новий Буг на Миколаївщині. У міській раді повідомляють про значні руйнування.
  • Проти ночі на понеділок, 30 травня, під час повітряної тривоги, оголошеної опівночі в Сумській області, поблизу обласного центру було чутно вибухи. Очільник області Дмитро Живицький повідомив, що вибухи пролунали у Сумському районі. Деталі згодом.
  • Ввечері 29 травня також повідомляли про вибухи у Мерефі на Харківщині. Про це у Телеграм написав Антон Геращенко. За його словами, у місті сильна пожежа. У ОВА поки інформацію не підтвердили.

На Одещині виявили і знищили російську ракету

На Одещині виявили і знищили російську ракету

Фото ілюстративне.

Вранці, 30 травня, підрозділом зенітних ракетних військ повітряного командування “Південь” знищено крилату ракету типу “Х”, випущену російським стратегічним бомбардувальником з напрямку Чорного моря по Одещині. Про це повідомив речник обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

За повідомленням ОК “Південь”, вночі й на світанку по Одещині росіяни нанесли два ракетних удари. Внаслідок чого пошкоджено кілька приватних будинків неподалік. Жертв немає.

Ворог продовжує підтягувати резерви та облаштовувати оборонні рубежі на Херсонщині

Неподалік від Херсону триває вивантаження техніки: близько 120 одиниць Т-62 та БМП-2 протягом кількох днів накопичено для посилення ворожих позицій. В районі Нової Каховки та Степанівки облаштовуються танкові позиції. Про це повідомляє ОК “Південь” у Фейсбук.

Спецназ евакуював із Сєвєродонецька поранених мешканців

Спецназ евакуював із Сєвєродонецька поранених мешканців

У неділю, 29 травня, спецназівці ризикуючи життям, евакуювали із Сєвєродонецька п’ятьох мирних мешканців, які постраждали внаслідок артилерійських обстрілів міста рашистами. Про це повідомляє поліція Луганщини. Всі поранені отримали домедичну допомогу і вже перебувають в лікарнях у Донецькій області.

Втрати орків – здобутки Збройних Сил України

ЗСУ за минулу добу відбили 14 атак ворога.

  • На південному напрямку за минулу добу знищено: 67 рашистів, 6 танків Т-62, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», 3 самохідних гаубиці «Мста-С», 3 одиниці броньованої та 13 – автомобільної техніки. Також знищено пункт управління безпілотними розвідниками та командний пункт одного з ворожих підрозділів.
  • Командування Повітряних сил Збройних Сил України 29 травня знищило п’ять БпЛА, дві крилаті ракети, ротно-тактичну групу та склад боєприпасів.
  • На сході України наші захисники за добу відбили 14 атак ворога. Про це повідомляють в Угрупуванні Об’єднаних сил.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено