Івано-Франківськ

Легендарний дорожній знак продали на аукціоні за 631 тис. грн

Гроші з продажу будуть перераховані на спеціальний рахунок Національного банку України на потреби ЗСУ.

На благодійному онлайн-аукціоні за 631 тис. гривень продали відомий дорожній знак, який вказував рашистам напрямок – за російським військовим кораблем.

Про це повідомляє пресслужба Укравтодору.

Сьогодні відбувся перший благодійний онлайн-аукціон Укравтодору на Prozorro.Продажі. Завдяки чому ми зібрали кошти на допомогу для наших захисників. Легендарний дорожній знак “Нах*й, знов нах*й, до росії нах*й” продали за 631 тис. грн.”, — йдеться в повідомленні.

Бажання взяти участь у благодійному аукціоні виявили 29 учасників. Упродовж трьох раундів стартова ціна лоту з 50 тис. грн. зросла до 631 тис. грн., тобто в 12,6 разів.

Торги тривали годину, впродовж якої “учасники конкурували за можливість стати власником унікального знаку, який був створений на третій день війни”.

Укравтодор також нагадав історію виникнення цього дороговказу. Щойно російські війська почали широкомасштабний наступ, стало зрозуміло, що навігація у них застаріла, карти якихось 80-х років. Укравтодор дав вказівку в областях демонтовувати чи замальовувати знаки із назвами населених пунктів.

Діяти потрібно було швидко, і 26 лютого ми звернулися по допомогу до всіх українців, щоб вони робили демонтаж у своїх населених пунктах. А на противагу створили універсальний вказівник для окупантів, який в деяких областях навіть дорожники та комунальники встановили.

Аукціон оголошено 24 травня. На ньому, як зазначає Prozorro.Продажі, запропоновано лише один такий знак і його масовий продаж не планується:

“Новий власник знаку зможе встановити його в межах свого домогосподарства або в іншому місці (окрім доріг загального користування)”.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено