Івано-Франківськ

Світ має тиснути на Росію для розблокування українських портів – Шмигаль

В іншому випадку за словами прем'єр-міністра, світу загрожує продовольча криза.

Світ має тиснути на Росію для розблокування українських портів - Шмигаль

Продовольчу кризу потрібно врегульовувати на дипломатичному рівні. Треба активніше підключити ООН, Світову організацію торгівлі, Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку та інші міжнародні інституції. Про це Денис Шмигаль сказав  у інтерв’ю польському телеканалу TVP.INFO, передає ПІК.

“Вони мають тиснути на Росію, щоб розблокувати порти, дозволивши союзникам створити коридор і не тільки одноразово вивезти вже зібране зерно, а й дозволити Україні виконувати функції, пов’язані з постачанням сільськогосподарської продукції”, – зазначив він.

Використання портів інших країн для транспортування збіжжя з України є дуже важливим питанням для країн Азії та Африки, які чекають на зерно, кукурудзу та інші продовольчі товари з України.

“В іншому разі світ чекає продовольча криза і зростання цін. Можливі також випадки, коли дехто не матиме доступу до достатніх обсягів їжі”, – наголосив Прем’єр-міністр.

Відповідаючи на запитання щодо вимоги Росії скасувати санкції проти неї на заміну для розблокування українських портів у Чорному морі, Шмигаль наголосив, що росія є “терористом і воєнним злочинцем”.

Очільник Уряду також додав, що Польща дуже швидко відреагувала на російську агресію проти України, зокрема в організації транспортування товарів з України. За його словами, Україна дуже швидко отримала всі інструменти, пов’язані з транзитом, як у польських портах, так і портах інших країн.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено