Івано-Франківськ

Вміти залікувати моральні травми: в цьому вдосконалювались фахівці у Франківську (ФОТО)

Тренінг із надання першої психологічної допомоги внутрішньо переміщеним українцям пройшов у Франківську на базі готелю «Надія».
У Франківську пройшов важливий тренінг соціальних фахівців

Учасники тренінгу

Психологи і соціальні фахівці Івано-Франківської та Львівської областей впродовж трьох днів розглянули питання надання першої психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також вивчили особливості комунікації з людьми із інвалідністю та  особами , які постраждали від насильства, пише ПІК.

Навчання   відбувалися за підтримки Програми ООН  та Всеукраїнської комунікаційної кампанії представництва Європейського Союзу в Україні «Прямуємо разом». 

Організаторів та учасників даного заходу привітала заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко.

284928887 322087146764008 9111303226530236566 n scaled

Людмила Сірко, Ростислав Микитюк, Наталія Улько.

“З перших днів війни соціальні, медичні працівники, психологи та волонтери Прикарпаття надають медико-психологічну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, які прибувають до нас. Наша роль  – надати максимальну підтримку переселенцям, які приїжджають до нашої області із зони бойових дій”, – зазначила Людмила Сірко.

Перед присутніми виступив Ростислав Микитюк, директор Івано-Франківського обласного центру соцальних служб.

“Сьогодні надзвичайно важливим стає вміння достукатися до людей, які отримали сильні психологічні травми від цієї війни і обставин, з яких їм довелося вибиратися. Тому, зі свого досвіду скажу, що ми повинні дуже бережно і терпляче працювати з ними, щоб не дай Боже не травмувати і не нашкодити. Це є нашою основною задачею – повернути українців до життя, яким вони звикли жити і залікувати страшні моральні травми”, – сказав Микитюк.

Наталія Улько – практичний психолог психоаналітичної орієнтації, сертифікований спеціаліст Міжнародного Інституту Глибинної Психології вчила присутніх, як здійснювати професійну підтримку спеціалістів, стимулювання мотивації до роботи, дотримання етичних норм та стандартів, надання соціальних послуг.

У Франківську пройшов важливий тренінг соціальних фахівців

Учасниця тренінгу Наталія Іваночко, директорка Болехівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді висловила вдячність організаторам за змістовний контент, який дуже допоможе відповідним соціальним працівникам у роботі з людьми, яких прийняли місцеві громади.

Screenshot 20220602 172054 Chrome scaled

“Тепер ми будемо краще розуміти, як поводитися з нашими гостями, яку допомогу їм надавати, бо інколи бувають ситуації, що люди можуть і хочуть допомагати, але не знають з чого починати і як вести розмову з  людьми, які постраждали від страшної трагедії, втративши практично все, що мали. Зізнаймося собі у тому, що з азами надання першої психологічної допомоги ми не стикалися практично ніколи, хіба що цього вимагають особливості професії. І саме ця перша допомога є не менш важливою”, – сказала Наталія Іваночко.

Руслана Шевчук-Гочіяєва.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено