Івано-Франківськ

ЄС розробив план заміщення російського газу

ЄС імпортує з Росії 155 млрд кубометрів на рік.

62010265 303

Європейський союз розробив план заміщення газу із Росії, щоб позбавитися енергетичної залежності.

Про це заявив єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, пише “Європейська правда” з посиланням на DW.

За словами комісара, ЄС імпортує з Росії 155 млрд кубометрів на рік.

“У рамках нової стратегії Брюссель планує отримати 50 млрд кубометрів за рахунок ввезення скрапленого природного газу зі США або Катару, 10 млрд кубометрів – наявними трубопроводами, аналог ще 25 млрд кубометрів буде вироблено за рахунок прискореного запуску морських вітряних турбін і сонячних панелей”,  – йдеться у повідомленні.

Єврокомісар констатував, що президент РФ Владімір Путін використовує “газ, щоб розділити нас, і протягом багатьох років робив усе, щоб поділити Європу”.

“Він намагався роз’єднати нас за допомогою своєї вакцини Sputnik, яка не спрацювала, він зробив все, щоб втрутитися в наші демократії за допомогою Russia Today, а тепер використовує газ, щоб розділити нас”, – сказав Бретон.

Нагадаємо, “Газпром” припинив постачання газу провідним компаніям вже п’яти європейських країн за відмову виконувати вимогу Росії про оплату у рублях.

Першими відключень зазнали Польща й Болгарія, далі – Фінляндія, останніми – нідерландська Gasterra та данська Ørsted. Крім того, “Газпром” припинив постачання за одним з контрактів Shell Energy Europe.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено