Івано-Франківськ

На Прикарпатті п’яний водій намагався дати хабара поліцейським

Порушник був п'яний та без відповідних документів на керування транспортом.

FB IMG 1654675732881 scaled

8 червня о 22:40 під час посиленого несення служби на території обслуговування в селі Королівка, Коломийської територіальної громади, працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили водія мотоцикла, який порушив правила дорожнього руху.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області, пише ПІК.

“Під час спілкування інспектори помітили, що в 37-річного керманича мотоцикла Yamaha явні ознаки алкогольного сп’яніння, та запропонували йому пройти освідування за допомогою «Драгера». Прилад зафіксував в організмі водія 0,58 проміле алкоголю”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, під час перевірки документів виявилося, що він керує даним транспортним засобом без відповідної категорії.

“Під час складання адміністративних протоколів порушник, аби уникнути відповідальності, запропонував працівникам поліції та поклав у службовий автомобіль 3000 гривень неправомірної вигоди”, – йдеться у повідомленні.

FB IMG 1654675736097 scaled

Поліцейські кілька разів попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за подібні пропозиції, але він продовжував наполягати. Для подальшого документування злочину інспектори викликали слідчо-оперативну групу.

FB IMG 1654675728497 scaled

На порушника поліцейські склали адміністративні матеріали за:

  • ст. 130 КУпАП України (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння),
  • ст. 126 КУпАП України (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами),
  • та слідством розпочато кримінальне провадженняза ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено до 4 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання судом запобіжного заходу.

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено