Івано-Франківськ

Європарламент рекоментував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Резолюцію схвалили на пленарному засіданні 8 червня. «За» проголосували 438 депутатів, 65 висловились проти і 94 – утрималися. 

Європарламент рекоментував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Європарламент підтримав резолюцію із закликом надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС «як чіткий політичний сигнал солідарності з народом України». Про це повідомляє Deutsche Welle, пише ПІК.

Крім того, Європарламент рекомендував “без зволікань надати зброю у відповідності до потреб, висловлених українською владою, зокрема використовуючи Європейський інструмент підтримки миру та координаційний центр, а також за двосторонніми угодами між державами ЄС і Україною”. За цим інструментом Євросоюз уже виділив два мільярди євро на закупівлю зброї для Києва.

“Резолюція також закликала підтвердити, що “Україна, як і будь-яка інша країна, має суверенне право самостійно ухвалювати рішення щодо своїх політичних альянсів і економічної інтеграції, без втручання інших країн”, – йдеться у повідомленні.

Євродепутати рекомендували підтримати й “розслідування воєнних злочинів, вчинених Росією в Україні, включно з закликом до спеціального трибуналу ООН”.

На думку Європарламенту, ЄС слід запровадити вторинні санкції щодо організацій і третіх країн, які допомагають Росії обходити санкції. Резолюція закликає і детально вивчити вплив обмежувальних заходів на Росію.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено