Івано-Франківськ

Гарячі точки війни 9 червня: яка ситуація у регіонах України (МАПА)

Російські загарбники продовжують активно обстрілювати схід і південь України, у результаті чого є загиблі у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

FUxO2c4WIAEsZeY scaled

Зведена інформація керівників військових адміністрації станом на ранок четверга, 9 червня 2022, пише ПІК.

Дніпропетровщина 

Ніч без тривог, але з обстрілами. Ворог знову ударив з артилерії по Зеленодольській громаді. Є пошкоджені будинки, наслідки з’ясовуються. Люди не постраждали.

Сумщина

Пізно ввечері були обстріли прикордоння з мінометів та артилерії. Вночі ­– тихо, навіть без тривог.

Житомирщина

Вночі зазнала ракетного удару. ОВА повідомила, що удар росіяни нанесли близько 1 години ночі 9 червня. Ракета окупантів пошкодила багатоповерхову будівлю у Новоград-Волинському. Наразі інформації про загиблих та постраждалих немає. На місці події працюють правоохоронці.

Харківщина 

Ніч знову із обстрілами. Унаслідок російських ударів із РСЗВ у Новобаварському районі Харкова сталися пожежі в кафе, магазині та шкільній бібліотеці. Попередньо, двоє людей загинули, четверо зазнали поранення. По області зазнавали обстрілів Чугуївський, Богодухівський та Ізюмський райони. Інформація уточнюється.

286996447 5186260254784022 4149052500702477757 n111 scaled

Луганщина: Сєвєродонецьк – в епіцентрі подій. Ввечері окупанти двічі поцілили по “Азоту”. Пошкоджено щонайменше два цехи у різних кінцях хімічного підприємства. Один із них – цех виробництва аміаку. Із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню окупанти обстріляли Сєверодонецьк, Лисичанськ, Привілля, Оріхове, Устинівку, Гірське, Катеринівку, Білогорівку, Миколаївку, Комишуваху, Павлоград, що під Сєвєродонецьком. По Тошківці окупанти завдали авіаудару. По області 4 людей загинуло, 5 – поранених.

Донеччина

Активні бойові дії вздовж всієї лінії фронту. Ворог завдав ракетних ударів по Бахмуту, Кураховому, с. Щурове, бив з важкої артилерії по Авдіївці, Мар’їнці, Красногорівці. За добу 4 людей загинуло, 11 поранені. Область залишається без газу. Частково – без води й електрики. До понад 330 населених пунктів, де відсутнє електропостачання, додався Торецьк – під час обстрілу пошкоджена лінія 110 кВт. Триває евакуація населення з контрольованої частини території області.

Миколаївщина

Вночі окупанти обстріляли Інгульську громаду. Обстріли були переважно поза межами населених пунктів. Потерпілих і пошкоджень немає. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Одна людина загинула. Пошкоджені житлові будинки. Миколаївський район: вночі внаслідок обстрілів Куцурубської громади в с. Прибузьке пошкоджена лінія електропередачі. Постраждалих немає.

Херсонщина

Ситуація залишається напруженою. Гучні вибухи протягом дня та ночі були чутно і у Херсоні, і в передмістях. Більше тижня у самому Херсоні та у багатьох тергромадах не має мобільного та інтернет зв’язку, проблеми зі зняттям готівки, зокрема, пенсій. Натомість окупаційна влада заявляє про запуск свого інтернету, який буде блокувати доступ до українських сайтів. У Херсоні та великих містах почала з’являтися інформація про те, що окупанти перевозять в міста свої родини.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській та Київській областях.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено