Івано-Франківськ

Калуш: міські перевізники вимагали 20 грн за проїзд. Що вирішила мерія?

Така сума, за розрахунками перевізників, забезпечила б рентабельність.

288656003 165699615981547 4020526071814738557 n scaled

За словами міського голови Калуша Андрія Найди, тривала робота з пошуку шляхів вирішення проблемних питань в організації пасажирських перевезень на міських маршрутах, які пов’язані з різким підвищенням (більш ніж удвічі) цін на пальне та паливно-мастильні матеріали, «дизелю» зокрема.

Як відомо, сьогодні його вартість  становить 57-58 грн/л, а в розрахунках діючого тарифу майже наполовину менше (30 грн/л).

“У виконкомі з цього приводу відбулось чимало зустрічей з перевізниками. Детально вивчались пропозиції з боку суб’єктів господарювання, що забезпечують міські перевезення, стосовно підвищення тарифу. Увесь цей процес детально висвітлювався на офіційних ресурсах міської ради”, – повідомив Андрій Найда у сомережі.

Нагадаємо, що за їхніми попередніми розрахунками вартість проїзду, який би забезпечував рентабельність, мав би становити 20 грн. А за висновками залучених аудиторів, де в розрахунок бралася вартість пального, кількість всіх, без виключення, пасажирів (в тому числі й пільговиків, компенсація за яких надається з бюджету громади) тариф з 8 грн має підвищитися на 4-5 грн.

Компромісним, на думку мерії, між усіма зацікавленими сторонами (пасажирами міського громадського транспорту, перевізниками та виконавчим комітетом) є найоптимальніший з усіх можливих варіантів – 12 грн за одну поїздку.

Міський голова звернув увагу, що цей тариф не стосується приміських перевезень. Такий узгоджений проект рішення виконавчого комітету вже оприлюднено на офіційному сайті міської ради і буде поданий на розгляд виконавчого комітету найближчим часом.

Насамкінець варто ще зазначити, що рішення про будь-які тарифи класифікуються як регуляторні акти, які передбачають певну процедуру перед ухваленням, зокрема й громадське обговорення.

“Оскільки на час воєнного стану така процедура скасована на законодавчому рівні, ми не обмежуємося простою публікацією проекту рішення, а намагаємось якомога ширше роз’яснити причини підвищення тарифу на проїзд в міських автобусах та процес підготовки відповідного рішення. Водночас розраховуємо на розуміння наших мешканців нинішньої непростої ситуації”, – додав Найда.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено