Івано-Франківськ

Борис Джонсон раптово завітав до Києва: що сказав

Від початку війни - це другий візит британського політика.

d9d80cefee47b9424176ae725dabc99f scaled

Російські війська в Україні зазнають значних втрат. Велика Британія хоче забезпечити Україні стратегічну витривалість.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на брифінгу із президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Gazeta.ua.

“Маємо справу з неймовірно гидотним привидом минулого – незаконні депортації, які відбуваються в ході путінської агресії. Ми вітаємо героїзм українських Збройних сил, сміливість і відвагу. Я абсолютно розумію, Володимире, чому ти і твій народ не готові на будь-які компроміси з Путіним”, – сказав.

Зі слів британського прем’єра, російські війська “знаходяться під значним тиском. Вони так само несуть тяжкі втрати і колосально витрачають своє озброєння. За 114 днів атакування України вони досі не досягли тих цілей, які вони визначили собі на перший тиждень“.

“Тому ми тут, аби ще раз підкреслити – ми з вами. Ми хочемо забезпечити вам стратегічну витривалість”, – сказав британський прем’єр.

Також заявив про посилення санкцій проти Росії.

“Будемо далі посилювати дипломатичну коаліцію по всьому світу на підтримку України”, – сказав.

Джонсон заявив про продовження фінансової підтримки, “звільнення” експорту зернових. “Зерно також є заручником Путіна, який намагається не дати світу їжу”, – сказав.

“Ми готові далі надавати озброєння, підготовку з використання цих озброєнь. Український народ і ЗСУ зможуть завдяки цьому зробити те, що хочуть зробити – вигнати агресора з України”, – заявив Джонсон.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено