Івано-Франківськ

Що робить Україна, щоб повернути з полону захисників Маріуполя – Єрмак

У владі точно знають, що захисники Маріуполя живі. ГУР постійно тримає це на контролі

yermak 840x441 c 1 scaled

Питанням повернення полонених захисників Маріуполя займається Головне управління розвідки Міноборони, сказав у інтерв’ю виданню Лівий берег керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, повідомляють Букви, пише ПІК.

“Непросте питання, займаємося. Сьогодні це головне завдання, в тому числі ГУРу. Знаємо, що вони живі. Що стосується умов, це питання теж відстежується. Сказати чітко, в яких вони умовах, ми наразі не можемо. Але ми точно знаємо, що вони живі. ГУР постійно тримає це на контролі, з деякими з них є зв’язок, і процес щодо їх звільнення не зупиняється ні на годину”, – сказав Єрмак.

Керівник Офісу Президента висловив сподівання, що наразі процес повернення полонених захисників Азовсталі увійде в активну фазу.

Щодо подальших переговорів з РФ стосовно війни та миру, то Єрмак сказав:

«Не ми починали цю війну, але це наша трагедія – ми втратили людей, наші міста зруйновані. Тому з нашого боку компромісів точно не буде».

Тим часом українське видання Сегодня повідомляє:

“Командирів “Азова” вивезли з окупованих територій Донецької області до Росії. Їх утримують у слідчому ізоляторі ФСБ “Лефортово”, де їм виділили окреме крило за чорними шторами. Туди не пускають навіть тюремників”.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

ДОВІДКОВО

6 червня Президент Володимир Зеленський сказав, що у полоні знаходяться більше 2,5 тис. українських військовослужбовців із заводу “Азовсталь”.

Українські військові більше 80 днів тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу “Азовсталь”, яка тривала кілька днів.

Після виведення українських військових з “Азовсталі”, згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

У Центрі стратегічних комунікації поінформували, що останнім акордом “денацифікації” України рф планує так званий суд над бійцями “Азову”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено