Івано-Франківськ

У Франківську інспекція з паркування зафіксувала понад 2 тисячі порушень на 1,1 млн грн

Добровільно сплатили штраф 1640 порушників на суму 507,1 тис. грн.

ba3445f45f9f68fd1eb9f3f80c55f056 XL scaled

В Івано-Франківську за травень інспекція з паркування зафіксувала 2490 порушень на загальну суму 1,1 млн. грн. Добровільно сплатили 1640 порушників на суму 507,1 тис. грн. Решту боржників платитимуть удвічі більше і з них борг стягуватиме виконавча служба. Про це повідомив заступник міського голови Михайло Смушак, пише ПІК.

Смушак зазначає, що останніми днями водії стали частіше скаржитися на штрафи.

“Останніми днями почастішали скарги водіїв, що тільки припаркуються у недозволеному місці, тільки відійдуть на хвилинку, – а на вікні уже штраф. Ще питають: «чи можна не платити?». Та звісно можна, але, якщо не оплатити за 10 робочих днів (банківських), то штраф одразу зростає у два рази. А ще, Вашу справу передадуть у виконавчу службу і стягувати з Вас штраф будуть уже державні виконавці. Тому краще оплачувати!”, – написав заступник.

Михайло Смушак додає, що краще не порушувати правила паркування. Адже запаркований автомобіль може комусь завадити пройти по тротуару.

“Наприклад, мамі з коляскою. І вона через Вас змушена буде виїжджати на дорогу, наражаючи свою дитинку і себе на небезпеку. А не дай Боже, їх зіб‘є автомобіль,чи вони загинуть! Через залишений Вами на хвилинку автомобіль на тротуарі. Бо Вам було конче треба. А ще Ваш автомобіль може перешкоджати руху інших водіїв, громадського транспорту. Через Ваш, залишений на хвилинку автомобіль, утвориться затор. І так може трапитись ДТП. Тому інспекція з паркування, патрульна поліція кожного дня штрафують десятки «нечемних» водіїв”, – зазначив заступник.

Додамо, що у Франківську незабаром планують збільшити кількість інспекторів з паркування, а саму інспекцію дещо реформують, зробивши її роботу більш ефективною та помітною.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено