Івано-Франківськ

Як правильно носити складаний ніж?

Зараз все більше говорять про ніж, як про річ повсякденного носіння. Але як носити ніж правильно?

nozh skladnoy grand way mv 2 97161213888062

Зараз все більше говорять про ніж, як про річ повсякденного носіння. Але як носити ніж правильно? Саме щоби розібрати озвучене питання і написана ця стаття.

Чи важлива вага ножа?

Важливий аспект, який слід враховувати – це вага вашого складаного ножа.

Можливо, ви шукаєте легкий ніж? Такий собі легкий гаманцевий різачок?

Тоді майте на увазі, що матеріали, які використовуються для виготовлення легких ножів (наприклад – алюміній) не завжди мають найкращу довговічність.

А вирізи у рукоятці дійсно полегшують її, та часто виглядають стильно. Але уявіть собі, як ви будете чистити їх від бруду, та подумайте, чи потрібно воно вам.

Титанові сплави дійсно легкі та міцні. Але ціни на них досі ще високі.

Інколи дуже високі.

Однак, і носити ніж, який важить як цеглина, 12 годин на добу дуже непрактично. Так що важливо розуміти, що саме вам потрібно, та знайти баланс між зручністю використання, довговічністю та вагою.

Якщо ніж більшість часу буде лежати у бардачку автівки чи у ящику стола, це одне. А ось носити його весь день на власному гаманці – зовсім інше.

Зазвичай, вага близько 150 г вважається нормальною для кишенькового ножа. Але, звісно, питання це досить індивідуальне.

Які носити ніж так, щоби він вам не заважав? 

На відміну від деяких інших країн, законодавство України ніяк не обмежує засоби носіння побутових ножів. Але все ж, краще не носити ваш ніж відкрито, та не провокувати суспільство та правоохоронців.

Більшість сучасних моделей ножів мають кишенькову кліпсу, яку можна використовувати, щоб помістити ніж на внутрішній або зовнішній стороні кишені чи пояса.

Такий спосіб носіння ножа – дійсно зручний. Є моделі ножів, які при цьому стають зовсім непомітними та не заважають рухатися.

Хоча, маємо попередити, що постійне використання кліпси може дещо пошкоджувати зріз гаманця навіть на джинсах.

Є також спеціальні чохли для ножів. Більшість класичних ножів саме так і носять, бо кліпси на них нема.

Найчастіше матеріал таких чохлів – шкіра.

Будете купувати, обов’язково переконайтеся у тому, що деталі чохла добре прошиті, шкіра натуральна, товста та тримає форму.

Чохли не тільки дають змогу носити ніж із собою, вони добре захищають його від бруду, вологи та чужих очей.

Ці своєрідні кобури, як правило, мають якийсь затискач чи петлю, тому їх можна носити на поясі.

Недоліком цього варіанту носіння є ​​те, що виймання ножа із чохла може зайняти кілька додаткових секунд, що може трохи сповільнить вас.

Як діставати ніж швидко та вправно?

Якщо ви хочете купити свій перший складаний ніж для постійного носіння, ви, звісно, захочете, щоб це був ніж, який ви зможете легко вихопити, коли він вам знадобитися. Тому він має не тільки бути під рукою завжди, коли знадобиться, він не повинен зачепитися ні за що в процесі вихоплювання у ,«той самий момент».

Крім того, що для носіння на гаманці краще вибирати ножі без старчачих назовні елементів конструкції, це може ще й означати, що треба дотримуватися порядку у кишенях.

Якщо ви носите гаманець і телефон саме у кишенях, переконайтеся, що ваш ніж не сидить на одній кишені з ними, чи з якимось іншими речами.

Наприклад, ваші ключі також не слід тримати в тій самій кишені, що й ніж. Вони можуть зачепитися один за одного, коли ви витягнете ніж або ключі. Мало того, вони це обов’язково колись зроблять.

Гаманець з ножем краще залишити саме для ножа. Якщо забажаєте, можете покласти туди хустину. Але і цього робити не радимо. Знали б ви, які дивні несподіванки викидають інколи знайомі, казалося б, речі (та тремор рук) у надзвичайній ситуації.

Непоганим варіантом може бути носіння ножа на гаманці не штанів, а сумки (якщо вона у вас є). Хоча не кожний ніж та не кожна сумка для того підійдуть.

Якщо ви використовуєте ніж з гострим вістрям, радимо вам витратити час на формування м’язової пам’яті про те, як само витягується та відкривається ваш ніж.

Бо наявність керамічних підшипників у осьовому механізмі, та різні там асист-пружини це – добре. Але ніщо не замінить старі добрі інстинкти.

Вам же ж не захочеться порізати або вколоти себе, випадково відкриваючи ніж?

Краще, щоб ваш ніж був вам насправді знайомим. Саме тоді він стане для вас насправді вірним, корисним інструментом. В ідеалі – майже частиною вас самого.

Джерело: https://wellgo.ua/nozhi/skladnye/

ПРОМО 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено