Івано-Франківськ

Хрест перемоги: воїн з Прикарпаття витесав і встановив велике розп’яття в селі на Харківщині

43-річний чоловік родом з селища Брошнів-Осада захищає Україну у складі ЗСУ.

Воїн з Прикарпаття разом із побратимами витесав та встановив велике розп’яття в одному із сіл на Харківщині. Навчив різьбити чоловіка його дідусь, як і молитися. Військовий ще в дитинстві пообіцяв собі вирізьбити великий хрест, але не було нагоди. Про це повідомляє часопис “Нова зоря”, пише ПІК.

У перші дні війни чоловік пішов захищати нашу державу. Коли прикарпатський вояк опинився на Харківщині, то там, за сотні кілометрів від дому, він здійснив свою обіцянку та вирізьбив і встановив велике Боже знамення.

Хрест перемоги: воїн з Прикарпаття витесав і встановив велике розп'яття в селі на Харківщині

Не раз воїн припиняв роботу через обстріли. Проте ворожі напади не завадили добрій справі. Хрест заввишки 5 метрів та завширшки 2,3 метра чоловік зробив за 3 тижні. Розп’яття заввишки 1,1 метра привезли з Меджугор’є, а в Польщі ще й зробили пам’ятну табличку, на якій написано:

“Цей подячний хрест встановлено воїнами ЗСУ 7-го стрілецького батальйону міста Івано-Франківська. Зупинися і помолися!» і ще молитви “Отче наш” та “Богородице Діво”.

Волонтери із села Черніїв привезли розп’яття, табличку, інструменти та ще деякі речі, необхідні для завершення роботи. Боже знамення встановили при в’їзді в одне із сіл Харківщини.

“Місцеві жителі дуже зраділи та казали, що у них ніколи не було жодного Божого знаку ані на дорогах, ані в селі. Тому відтепер цей хрест буде їх охороняти”, – йдеться у повідомленні.

За словами захисника, у ті дні, коли він робив хрест, в селі була велика посуха, і люди дуже чекали дощу.

“Я слухав їхні розмови та думав, що у Бога немає нічого неможливого. І тоді спала мені думка: що як лише я прикріплю розп’яття до хреста, то Небесний Отець благословить село та пошле дощ. Небо було ясним, ніде ані хмаринки”, – пригадує він.

Раптом сонце сховалося, на високості спохмурніло, і через 3 години розпочалася велика літня злива. Наразі чоловік переконаний, що відтепер цей подячно-переможний хрест буде охороняти це село.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено