Івано-Франківськ

Сім життєвих принципів успішної людини

Знаєте, що відрізняє багату людину від бідної? Якщо не брати до уваги цифри на банківському рахунку? Спосіб мислення.

banner img web

Найпростіше, якщо виник дефіцит коштів, взяти кредит онлайн на будь-яку карту. Але позику в будь-якому разі доведеться повертати. Тож краще навчитися фінансовій грамотності та мати надлишок коштів, аніж нестачу.

Якщо дослідити життя успішних людей, можна помітити 7 життєвих принципів, яких вони неухильно дотримуються.

    1. Кожен сам відповідає за своє життя

Перекласти відповідальність за свої невдачі на Президента, кризу, епідемію, жадібного начальника, поганих батьків — легко. Значно складніше зціпити зуби, взяти на себе відповідальність і вперто йти до своєї мети. Успішні люди завжди розраховують тільки на себе.

   2. Фінансова незалежність потребує кропіткої роботи

По-іншому не буває. Потрібно не просто відпрацьовувати “робочі години”, а бути в пошуку хорошого підробітку. Покращувати навички, вчити іноземні мови, рости у професійному плані.

    3. Копійка гривню береже

Чи помічали ви, що бідні люди значно легше витрачають гроші, ніж багаті? Так, успішні люди вміють не лише заробляти. а й заощаджувати.

    4. Депозит — не найкраща інвестиція

Відсотки по банківським депозитам у нашій країні не перекривають інфляцію. Власне, у нас вигідніше взяти кредит на вигідну покупку, ніж сподіватися щось заробити на банківському вкладі. Маєте вільні кошти для інвестування? Подивіться у бік криптовалюти. Там значно більші ризики, але й прибуток може бути в рази вищий.

    5. Нерухомість — теж не найвигідніше капіталовкладення

Війна зробила дуже ризикованим вкладення у нерухомість. Адже будь-який будинок може бути зруйнований. Однак і за мирного часу інвестування оренду було не найвигіднішою справою. Адже потрібно витратитися на коштовний ремонт, потім знайти порядних знімачів квартири. З перепродажем — теж чимало нюансів, пов’язаних, зокрема, з оподаткуванням та коливанням цін на ринку.

    6. Справжні багатії не живуть напоказ

Нещодавно американські соціологи провели дослідження і були вражені. Виявилося, що більшість найдорожчих автівок, годинників, ювелірних прикрас американці купують у кредит. Тобто, їх купують звичайні люди, не мільйонери. А справжні багатії виглядають скромно, бо їм не потрібно нічого нікому доводити. Приклад — Ілон Маск або Марк Цукерберг. Та й більшість голівудських зірок, зловлених папараці вдома та на відпочинку виглядають як люди  з середнього класу.

    7. Чим більше віддаєш, тим більше отримуєш

Успішні люди давно помітили один із важливих законів світостворення: для примноження грошей потрібен обмін. Рокфеллер, наприклад, ще в дитинстві перераховував десятину кишенькових грошей церкві, яку відвідував. Абрамович віддавав частину зарплати Синагозі ще тоді, коли працював простим механіком на заводі. Фельдман побудував у Харкові унікальний екопарк. Таких прикладів — тисячі.

Успішні люди віддають частину прибутку на добрі справи не від неймовірної щедрості. Просто вони знають народну мудрість: добро завжди повертається сторицею.

ПРОМО 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено