Івано-Франківськ

Місячний посівний календар на травень 2024 року: що та коли садити

Останній місяць весни, безсумнівно, найбільш плідний і відповідальний для власників ділянок.

d7c25c92d54c77891476efdd40389f98 665x442 1

Місячний посівний календар на травень 2024 допоможе розпланувати роботу на ділянці, щоб городні клопоти пройшли вдало, орієнтуйтеся на місячний календар, пише ПІК з посиланням на “УНІАН“.

1-2 травня – хороші дні для догляду за ділянкою – прополювання бур’янів, обрізки хворих і старих гілок, підстригання газону і формування живоплоту. Завдані рослинам рани швидко загояться. Для посівів період не дуже вдалий, окрім посадки цибулинних квітів.

3-5 травня – хороші дні для посадки редиски, зелені та всіх коренеплодів (моркви, буряка, редьки, ріпи, петрушки, пастернаку). Дозволене щеплення і пасинкування рослин, внесення добрив, посадку ягідних кущів. За сприятливої погоди – пересаджування розсади у відкритий ґрунт.

6-9 травня – дні молодика. Посівний календар не рекомендує працювати з рослинами. Можна рихлити і перекопувати ґрунт, полоти бур’яни, готувати інвентар.

10-13 травня – дуже врожайні дні для посіву будь-яких овочів, посадки квітів, ягідних кущів і винограду. Можна пересадити розсаду на город, посіяти полуницю і суницю. Поливи і підживлення будуть подвійно корисними, але не рекомендується застосовувати отрутохімікати.

berezen scaled

14-17 травня – для посівів нових культур період не дуже вдалий. Можна подбати про інші посіви – полити, підживити, накрити від морозів, обрізати старі гілки. Хороші дні для догляду за садом, обприскування дерев від хвороб і побілки стовбурів. Можна боротися з бур’янами і шкідниками, але не варто рясно поливати ділянку.

18-21 травня – дуже добре приживуться і дадуть багатий урожай посаджені сьогодні баштанні культури (дині, кабачки, гарбузи, кавуни), а також кукурудза, зелень, салати, огірки. Можна пересаджувати у відкритий ґрунт розсаду, а на клумбу – квіти. Дозволено вносити мінеральні добрива та застосовувати хімічні препарати – вони зашкодять менше, ніж зазвичай. Однак не варто обрізати рослини.

22-24 травня – дні повного місяця. Місячний посівний календар не рекомендує працювати з рослинами.

25-28 травня – посадка картоплі, моркви, зелені та будь-яких інших овочів. Усе посаджене добре приживеться. Прищипування, живцювання і розмноження рослин, пересаджування квітів і овочевої розсади. Можна збирати врожай зелені та ранніх овочів. Не рекомендується рясно поливати і підгодовувати рослини.

29-31 травня – прекрасні дні для боротьби зі шкідниками, хворобами та бур’янами. Усі пестициди покажуть дивовижну ефективність. Також можна доглядати за кущами і деревами в саду, підгортати картоплю, сіяти зелень і пізні овочі. Хороші дні для посадки троянди. Не рекомендується замочувати насіння і садити кімнатні квіти, а також заготовлювати живці.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено