Івано-Франківськ

Стамбульська конвенція, вступ до ЄС та ракетні удари: ТОП-10 новин тижня за 20.06-26.06 (ФОТО)

Кожної неділі ПІК нагадує читачам знакові події, що сталися в країні та на Прикарпатті впродовж крайніх семи днів.

medium

ПІК зібрала важливі новини, які відбулися протягом тижня з 20 по 26 червня.

Ракетні удари по Україні

Росіяни завдали ракетного удару по Шевченківському районі Києва. Внаслідок чого сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7, 8 та 9 поверхів. Частину мешканців евакуювали, двох постраждалих госпіталізували. За останньою інформацією, 1 людина загинула, 5 – поранених, серед яких 7-річна дівчинка та її мати, їх дістали з-під завалів.

Ще одна російська ракета потрапила на територію дитячого садочка в Києві. Потерпілих немає, дітей у садочку не було.

Також очільник Черкаської області повідомив про два вибухи в районі Черкас. На Черкащині внаслідок ракетних ударів Росії одна людина загинула і п’ять травмувалися.

Цього тижня окупанти випустили 6 ракет по військовому об’єкту на Яворівщині. Внаслідок удару постраждали четверо військових. Вони у лікарні. Окрім військової інфраструктури ушкоджень також зазнали цивільні об’єкти.

Росіяни завдали ракетного удару по місту Сарни, Рівненської області. Дві ракети влучили в цивільний об’єкт інфраструктури, це СТО з мийкою та ще один комплекс по ремонту автомобілів.

IMG 20220626 094420 969 scaled 1

Російські загарбники “вдарили” по військовому об’єкті поблизу Житомира. За інформацією ОВА, вони випустили близько 30 ракет. Відомо, що внаслідок обстрілів один військовий загинув, ще один – поранений.

Також через ракетні удари Росії в Новомосковському районі Дніпропетровської області, спалахнула нафтобаза. Рятувальники працювали понад 108 годин. У результаті загинули три людини.

Закон про захист жінок від насильства

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію в Україні Стамбульської конвенції.

1dd2884 690 1

“Підписаний. Закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. Її головний зміст простий, але надзвичайно важливий. Це зобов’язання захищати жінок від насильства і різних форм дискримінації. Ми розділяємо європейські цінності. Для нас життя і здоров’я людини – найвища цінність”, – написав Зеленський.

Нагадаємо, 20 червня Рада підтримала ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, більш відомої як Стамбульська конвенція.

Україна – кандидат на вступ до Європейського Союзу

62068808 303 1

В Брюсселі прийняли рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. 27 країн-членів проголосували “за”. Історичну новину для українського народу підтвердив глава Євроради Шарль Мішель у Твіттері.

“Історичний момент! Сьогодні – віховий крок на вашому шляху до ЄС. Вітаю Володимира Зеленського і Майю Санду, а також народи України та Молдови. Наше майбутнє – разом!”, – написав Шарль Мішель.

В обласному центрі Прикарпаття розгорівся скандал

Люди проти вставлення тимчасової споруди поруч із будинком №28 на вулиці Івасюка. Мешканці обурені та вимагають скасувати паспорт прив’язки №520 від 03.12.2021.

На думку франківців, на цьому місці потрібно облаштувати пішохідну зону та велодоріжку, мовляв, місця для пішоходів вкрай мало. Окрім того, просять міську владу упорядкувати зелену зону.

Відтак мешканці Івасюка №28 звернулися до міського голови Руслана Марцінківа, його першої заступниці Вікторії Сусаніної, а також керівника управління архітектури Ореста Кошика.

“Народний Байрактар”: українці за три дні зібрали 600 мільйонів

231b46e prityla 1

Громадський активіст і волонтер Сергій Притула 22 червня оголосив збір коштів на три “Байрактари” для ЗСУ.

Притула та блогер Ігор Лаченков за три дні зібрали 600 мільйонів на чотири турецьких ударних безпілотники “Байрактар” для ЗСУ.

“Притула: українці! Треба за 7 днів зібрати 500 мільйонів на 3 “байрактари”. Українці: 3 дні, 600 млн грн. 4 “байрактари”“, – написав волонтер.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено