Івано-Франківськ

124 доба війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалась 124 доба героїчного протистояння українського народу проти російської агресії.

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок 27 червня.

Дніпропетровщина

image 9 scaled

Ворог влаштував вогневий ураган з однойменних систем залпового вогню в Зеленодольську, випустивши понад 20 снарядів. Внаслідок атаки сталася пожежа на території одного з дачних кооперативів.

Окрім цього, пошкоджено декілька багатоповерхівок, будівлі дитячої спортивної школи, пошти та будинку культури. В парковій зоні міста виявлено воронки та уламки. Поранено 2 цивільні особи. Містянам заборонено відвідувати парки й узбережжя через наявність там вибухонебезпечних касет від реактивних снарядів. Про це повідомляє ОК “Південь”.

3 рази протягом дня обстріляно Велику Костромку. Пошкоджено лінію електропередач, втрат серед місцевого населення немає.

Одещина

original photo

По Одещині завдали ракетного удару із застосуванням літаків стратегічної авіації Ту-22М.

Внаслідок влучання в житловий квартал мирного селища сталося руйнування та загоряння кількох житлових будинків та господарчих споруд на орієнтовній площі 500 м2. Попередньо постраждало 6 осіб, серед яких 1 дитина. Від ДСНС залучено 3 одиниці техніки, 12 фахівців. Триває боротьба з вогнем.

Після ліквідації пожежі розпочне роботу слідчо-оперативна група Національної поліції. Дані по масштабах руйнувань та постраждалим уточнюються.

Сумщина

630 360 1652906572 170

Вчорашній день у Сумщині пройшов під постійними обстрілами. Вороги зі своєї території вели вогонь зі ствольної та реактивної артилерії. Випускали некеровані ракети з гелікоптерів. Про це повідомив голова ОВА Дмитро Живицький.

Постраждали території чотирьох громад Сумщини: Юнаківська, Білопільська, Краснопільська та Шалигінська.

Загалом росіяни випустили понад 150 снарядів та мін. Найбільше постраждала Краснопільська громада – сюди було близько сотні прильотів за день.

На території сіл громади пошкоджені приватні господарчі споруди, водонапірна башта, ферма. Одна людина загинула, одна – в лікарні.

Втрати ворога

624be4f8a9ce2 rossyyskaya armyya 2 scaled

Українськими винищувачами та гелікоптерами попарно відпрацьовано 3 авіаційні удари по скупченню живої сили та військової техніки противника в трьох районах Херсонщини.
В цілому за добу підтверджені втрати ворога склали 39 рашистів, 1 танк Т-72, 4 одиниці іншої броньованої та 3 – автомобільної техніки. Також, знищено 2 склади боєприпасів на Миколаївщині, 1 – на Херсонщині. Про це повідомляє ОК “Південь”.

Намагаючись розвідати позиції українських підрозділів на Херсонщині, ворог активізував повітряну розвідку. Трьом «Орланам-10» українські воїни протиповітряної оборони влучно підсікли крильця і розбили апаратуру.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено