Івано-Франківськ

Лікарі назвали продукти для зниження тиску

Стабілізувати високий артеріальний тиск можна не лише за допомогою лікарських препаратів.

5313 kumquat

Стабілізувати високий артеріальний тиск можна не лише за допомогою лікарських препаратів, а й продуктів. Дієту проти гіпертонії лікарі розповіли порталу Eat This, Not That, повідомляє Багнет, пише ПІК.

Для нормалізації тиску насамперед варто включити до раціону цитрусові.

У апельсинах, лимонах та грейпфрутах є велика кількість вітаміну С, антиоксидантів та калію, який зміцнює стінки судин.

Ще одна незаперечна перевага соку з грейпфрута або апельсина – відсутність натрію, який затримує воду в організмі та може спровокувати підвищення тиску.

Склянка вишневого терпкого соку на день також допоможе стабілізувати тиск.

Дослідження показують, що кисла вишня може допомогти знизити кров’яний тиск і знизити ризик серцево-судинних захворювань та інсульту завдяки різноманітності поживних речовин, таких як поліфеноли та калій.

Коли кровоносні судини звужуються, що називається вазоконстрикцією, кровотік зменшується, а артеріальний тиск підвищується. Цьому можна протистояти з допомогою зеленого чаю.

Дослідження показують, що вживання кількох чашок чаю може допомогти вашим кровоносним судинам стати більш гнучкими, тому кров тектиме легше, що призводить до зниження артеріального тиску та здоровішого серця.

Також варто частіше вживати в їжу кисломолочні напої без цукру та незбиране молоко, багаті на калій та інші поживні речовини, які допомагають знизити кров’яний тиск. Деякі з цих інших поживних речовин включають кальцій, магній, цинк, фосфор та вітаміни А, В-12 та рибофлавін.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено