Івано-Франківськ

12 VS 10: у Калуші пояснили, чому в місті дорожчий проїзд, ніж у Франківську

З 4 липня у Калуській громаді підвищують тарифи на проїзд у громадському транспорті.

12 VS 10: у Калуші пояснили, чому в місті дорожчий проїзд, ніж у Франківську

У Калуші зважаючи на ситуацію з пальним, зокрема його здорожчанням, прийняли рішення підвищити ціну на проїзд у міському транспорті до 12 гривень. Такий тариф погодили на виконавчому комітеті міської ради, пише ПІК.

Перегляд тарифу на проїзд анонсували на сайті міської ради ще місяць тому. Найчастіше люди вдавалися до порівнянь тарифом у нашому обласному центрі. Там він затверджений у розмірі 10 грн. Власне це стало приводом для міського голови більш детально вивчити це питання.

“Я особисто із заступником Богданом Білецьким поїхали в Івано-Франківськ, щоб розібратися з тарифами на перевезення. І дуже швидко ми знайшли відповіді на питання, як вдається нашим колегам утримувати рівень 10 грн”, – сказав мер Калуша Андрій Найда.

12 VS 10: у Калуші пояснили, чому в місті дорожчий проїзд, ніж у Франківську

Він зауважив, що перше, на що треба звернути увагу, це те, що приватні перевізники удвічі скоротили кількість автобусів на маршрутах в Івано-Франківську. А працюють в основному в години пік. І через великий пасажиропотік в загальному підсумку працюють беззбитково.

“А левова частина перевезень забезпечується комунальним транспортом, який дотується з місцевого бюджету на рівні 90 млн. грн. Ось і весь секрет. Також не є таємницею, що за рівнем дохідності Калуш не можна порівняти з Івано-Франківськом. Тому збільшувати дотацію перевізникам ми не маємо можливості”, – додав міський голова.

На виконкомі також затвердили новий тариф на захоронення твердих побутових відходів, в розмірі 46,92 грн за 1 куб. м (в т.ч. податок на додану вартість).

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено