Івано-Франківськ

Атака на Кременчук: очевидці розповіли подробиці трагедії

Деяким людям не вистачило декілька секунд, щоб врятуватися.

Атака на Кременчук: люди розповіли страшні подробиці трагедії

Атака на Кременчук: 27 червня росіяни “вдарили” по ТРЦ на Полтавищині. 20 людей загинули. За попередніми підрахунками на момент атаки, в торговому центрі перебували до 200 людей. Деталі та історії врятуваних людей, розповів головний редактор Кременчуцької газети Олег Булашев в ефірі “Радіо НВ”, пише ПІК. 

Між оголошенням про повітряну тривогу та ударом російської ракети минуло майже 10 хвилин.

“Коли пролунала повітряна тривога, вони (відвідувачі торгового центру) почали виходити не в укриття, а на подвір’я, там де вони зазвичай палять”, – зазначив він.

Булашев розповів історію Олександра – одного з постраждалих внаслідок атаки росіян на торговий центр. Той розповів, що почув гул ракети, а після удару втратив свідомість.

“Він нічого не пам’ятає як і що сталося, але він зрозумів, що прийшов до тями. Сказав, що все було в диму і він побачив просвіт, як сонце і він ставши навколішки почав повзти, бо зрозумів, що потрібно врятувати своє життя. Його вибуховою хвилею відкинуло під автівку”, – розповідає чоловік.

Він додав, що хлопці з якими потерпілий працював разом, які відвідували його у лікарні, розповідають, що колегу з іншого магазину вибуховою хвилею викинуло за метрів 20−30. Там є паркан одного з підприємств і його викинуло аж за цей паркан.

Журналіст також поділився історіями про зниклих безвісти, які розповіли очевидці російського удару.

“Ми знаємо історію, коли працівник магазину вийшов під час повітряної тривоги, але коли прилетіла ракета він намагався врятувати (людей), він зняв з себе одяг, притулив до обличчя і зайшов (всередину). Після цього його ніхто не бачив. Як склалася його доля ми можемо лише здогадуватися”, – продовжив Булашев.

За попередніми даними місцевого журналіста, 17 жертв знайшли у будівлі ТРЦ, 9 з них майже при виході, тобто, як зазначив Булашев, їм не вистачило декількох секунд і вони загинули, ймовірно, від чадного газу. Інші тіла були знайдені ближче до епіцентру, куди потрапила ракета. Одна людина загинула від травм у лікарні. 

“Я спілкувався з одним рятувальником, він розповів, що для нього найтяжчим був не розбір завалів, бо раніше вже були прильоти. Він додав, що в цьому торговому центрі була така температура, що металеві конструкції плавилися і через таку високу температуру навряд чи хтось залишився під уламками”, – сказав журналіст. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено