Івано-Франківськ

Саміт НАТО: Швеція та Фінляндія отримали запрошення, Україна – може розраховувати на підтримку

Альянс тримає свої кордони відкритими, зокрема, й щодо подальшого членства України.

f8a52156a753b92998190e27d4c3b141 scaled

У середу, 29 червня, в Мадриді відкрився 36-й саміт НАТО. Лідери країн-членів Альянсу зібралися в столиці Іспанії.

Зокрема, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про офіційне запрошення Швеції та Фінляндії приєднатися до Альянсу.

Про це інформує на пресконференції у Мадриді генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

“Сьогодні літери НАТО прийняли історичне рішення, аби запросити Фінляндію та Швецію стати кандидатами до вступу в НАТО. Ці країни зробили все, що було необхідно від них, аби прокласти шлях до НАТО. Дякую лідерам цих країн, за те що прийняли моє запрошення взяти участь у саміті. Це важка робота, яка тривала цілі тижні. Ми створили контакти з багатьма високопосадовцями в різних країнах, зокрема в Брюсселі. І минулого вечора ми зустрілися з президентом Туреччини та інших країн. Нам вдалося знайти спільне підґрунтя і спільне порозуміння. Тому сьогодні таке рішення для Фінляндії та Швеції є сприятливими і таким самим це рішення є для НАТО”, – заявив Єнс Столтенберг.

Генеральний секретар наголосив, що для вступу Швеції та Фінляндії в НАТО знадобиться час.

ilyustratyvne foto large scaled

Водночас НАТО допоможе модернізувати військове оснащення україньскої армії в довгостроковій перспективі та тримає свої двері відкритими, зокрема, щодо членства України в Альянсі

“Україна може розраховувати на нас, наскільки це буде потрібно. Наші союзники продовжують надавти фінансову і військову допомогу України”, – сказав Єнс Столтенберг.

Союзники погодили черговий пакет допомоги України: зброя, безпілотники, амуніція. Столтенберг додав, що НАТО у довгостороковій перспективі допоможе перевести Україну з радянського військового обладнання на модернізоване, що відповідає стандартам Альянсу.

“Усі лідери НАТО погодили перехід до реагування нову безпекову реальність… Ми розгортаємо наші війська у східних країнах-союзницях. Наші союзники готові надавати безстрокову підтримку Україні, тому що ми не знаємо, яким чином будуть розвиватися воєнні події”, – сказав генсек.

Генсек НАТО зазначив, що Альянс тримає свої кордони відкритими, зокрема, й щодо подальшого членства України.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено